27 / 04 / 2024

Konut projeleri okul kapma yarışına girdi!

Konut projeleri okul kapma yarışına girdi!

Bilfen, Eyüboğlu, Bahçeşehir Koleji, Işık, Özel Çamlıca gibi önde gelen eğitim kurumları öğrenci alt yapılarını oluşturmak için peş peşe devreye giren yeni konut projelerine gözünü dikti



Projelerdeki konut satışlarını yüzde 20'ye varan oranda etkileyen bu kreş ve anaokullarının fiyatları da 10 bin TL'den başlayıp, 22 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Peş peşe devreye giren konut projelerinde rekabet şimdi, Bilfen, Eyüboğlu, Bahçeşehir, Işık, Özel Çamlıca gibi önde gelen eğitim kurumlarının anaokul ve kreşlerini kapma yarışına dönüştü. Bunda da, proje kapsamında yer alan kreş ve anaokulunun bağlı olduğu eğitim kurumunun ön plana çıkması etkili oluyor. Çocuklarına iyi bir eğitim sağlamak isteyen ailelerin konut tercihlerini eğitim kurumuna göre belirlemesi, eğitim kurumlarının öğrenci alt yapılarını oluşturmada önemli rol oynayan bu okullar, projelerdeki konut satışlarını yüzde 20'ye varan oranda etkiliyor. Projelerdeki kreş ve anaokullarının fiyatları da 10 bin TL'den başlayıp, 22 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Konut projelerinde okul öncesi eğitim sağlayan kurumların başında Bilfen geliyor. Bilfen, Ant Yapı'nın Ümraniye Antrium, A. Yıldırım'ın Kurtköy'deki Millenium Park Villaları, Soyak'ın Ümraniye'deki Yenişehir, Beykoz Acarkent, Ağaoğlu'nun Ümraniye My City ve Bahçeşehir'deki KC Grup Villaları'nda okul öncesi çocuklara yönelik eğitim veriyor. Eyüboğlu Eğitim Kurumları da,  Teknik Yapı'nın Ataşehir'deki Uphill Court projesine girdi. Bahçeşehir Koleji, Ataköy Konakları'nda Mini Akademi'yi oluşturdu. Bahçeşehir Koleji ayrıca okul zincirini KKG Grup'un Büyükçekmece'deki Pelican Hill'ine yaydı. FMV Işık Okulları da, Garanti Koza'nın Esenyurt'taki Akkoza'sına girdi. Özel Büyük Çamlıca Koleji de Hektaş İnşaat'ın Çekmeköy'deki İdealist Kent'inin okul işletmesini devraldı. 

KURUMLAR BAŞVURUYOR
Markalı konut projelerinin inşa ettiği ana okulu ve kreşleri devralmak isteyen eğitim kurumları, konut üreticileri ile  irtibata geçerek, projede yer almak istediklerini belirtiyor. Gelen teklifleri değerlendiren gayrimenkul kuruluşları da ya anaokulunun mülkünü eğitim kurumuna satıyor ya da kiralama yöntemiyle bir süreliğine işletmesine olanak sağlıyor. Bilfen, Özel Çamlıca, Eyüboğlu, FMV Işık Okulları, Bahçeşehir Koleji gibi kurumlar konut projelerinde yer alan kurumların arasında bulunuyor. Konut projelerinde açılan anaokulları öncelikle projedeki çocuklara hizmet verecek. Kontenjanlarda boşluk kalırsa, yönetim kurulu kararına göre çevre projelerden de öğrenci alınabiliyor. Türkiye genelinde anaokul sayısı 22 bin 506'ya ulaşıyor. Bu okullara giden çocukların sayısı da 701 bin 762'yi buluyor. Türkiye'de öğrencilerin yüzde 7.6'sı okul öncesi eğitimden faydalanıyor.

EĞİTİM VE SOSYAL AKTİVİTE
Projelerdeki anaokulu ve kreşlerde hem akademik, hem de sosyal bir çok etkinliğe yer veriliyor. İngilizce eğitimi, sportif beceri, yaratıcı etkinlikler, okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarına ağırlık veriliyor. Anaokullarında öğrenciyi merkez alan, öğrencinin ihtiyaçlarını gidermeyi hedefleyen okul öncesi eğitim programı uygulanıyor. Verilen eğitim çocukların problem çözme, iletişim, akıl yürütme, karar verme, sorumluluk alma ve yerine getirme, araştırma, bilinçli tüketicilik, çevre bilinci, yaratıcılık gibi becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor.
Hürriyet Emlak


Geri Dön