25 / 04 / 2024

Konut projelerinde gelecek vaat eden bölgeler!

Konut projelerinde gelecek vaat eden bölgeler!

Geçen yıl Kanal istanbul ve 3. Havaalanı projeleriyle gündeme gelen ilçedeki arsa ve konut değerleri doyum noktasına ulaştığından önümüzdeki 3 yıl içinde yeni bir sıçrama yapması beklenmiyor...



Mallepe: Kadıköy-Kartal metro hattı ve devam eden konut projeleri bölgedeki gayrimenkullerin değerine yüzde 12- 20 oranında etki yaptı. Beykoz: Poyrazköy ve Riva 2014 - 2018 yıllan arasında yatırımcılarının arzu elliği değerleri görecektir. 

Silivri: Geçen yıl Kanal istanbul ve 3. Havaalanı projeleriyle gündeme gelen ilçedeki arsa ve konut değerleri doyum noktasına ulaştığından önümüzdeki 3 yıl içinde yeni bir sıçrama yapması beklenmiyor. 

Tabi ki seçim öncesi açıklamalar bu rüzgan değiştirebilir. Kemerburgpz-Göktürk, Zekeriyaköy, Zeytinbumu, Kağıthane, Sultançifıligi-Habibler, Gazimahallesi-Küçııköy, Çekmeköy-Taşdelen-Sancaktepe, Göztepe, Maltepe'nin diğer ilçelere göre daha hızlı gelişeceği ve değerleneceği değerleme uzmanlannın ortak görüşü. Başakşehir-Kûçûkçekmece. Çatalca, Kayabaşı, AltınşehirIspanakule, Orhanlı , Şahinıepe -Güvercintepe için de aynı tespitler dile geüriliyor. 

Yalnız bu bölgelerden Başakşehir ve Kûçûkçekmece hariç ulaşım akslanyla ilgili alı yapı yetersizliği yatınmcılann kısa vadeli beklenülerine cevap vermiyor. IBB Başkanı Topbaş'ın raylı ulaşımla ilgili son açıklamalarına göre en az 4 yıl beklemek gerek. Aynı şekilde Şile, Ağva gibi bölgelerde de değer artışlan 2014 sonrası hız kazanacak. 


Yeni Akit Gazetesi 


Geri Dön