20 / 04 / 2024

Konut satın almak isteyene devletten yüzde 15 destek geliyor!

Konut satın almak isteyene devletten yüzde 15 destek geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi’ne katıldı. Davutoğlu konut sahibi olmak isteyenlere devletin yüzde 15 katkıda bulunacağını söyledi..



Zirveye, Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile sektör temsilcileri katıldı.  Basına kapalı toplantının ardından konuşan Davutoğlu, sektör temsilcileriyle imar yasa tasarısı ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Davutoğlu şöyle konuştu: “Bir teşvik müjdesi de vereceğim. konut kredilerinin ilk mecburi yüzde 25 peşinatını biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Çeyiz hesabı ilan etmiştik hatırlarsınız.


Birikime göre katkı

Benzer şekilde bir banka hesabında ‘Konut almak için para biriktiriyorum’ diyen her vatandaşa devlet, konut aldığı anda ne kadar biriktirmişse, yüzde 15 katkıda bulunacak.  Ama hesap, konut almak şartıyla açılacak. Vatandaşın yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiği para 50 bin liraysa; yüzde 15 devlet katkısı ile parası 57 bin 500 lira olacak. 100 bin liraysa devlet ona 15 bin TL ek para verecek.” 


Milliyet


Geri Dön