26 / 04 / 2024

Konut satışındaki yükseliş yatırımcının Türkiye’ye güvenini gösterdi!

Konut satışındaki yükseliş yatırımcının Türkiye’ye güvenini gösterdi!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, dünyada ve Türkiye’deki tedirgin ortama rağmen konut satışlarında yaşanan yüzde 7’lik yükselişin yatırımcının Türkiye’ye güvenini gösterdiğini vurguladı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, satış sonucu el değiştiren konut sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 artışla 101 bin 703 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 142 ile en yüksek paya (yüzde 17,8) sahip oldu.


Şubat ayında konut satışlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, dünyada ve Türkiye’deki tedirgin ortama rağmen konut satışlarında yaşanan yüzde 7’lik yükselişin yatırımcının Türkiye’ye güvenini gösterdiğini vurguladı.


Dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve terörizm nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser bir döneme girdiğine dikkat çeken Hamit Demir, şunları söyledi:


“Dünya çapında çekimser bir havanın hakim olduğu şu günlerde Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı konut istatistikleri sektörümüze güven verdi. Çünkü yatırımcı her dönem kazandıran konut yatırımını ertelemeden yoluna devam ettiğini gösterdi. İçinde bulunduğumuz ortamın daha da normal bir seyre dönmesiyle konut satışlarının daha da artacağını bekliyoruz.”



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Konut satışlarındaki yükseliş, yatırımcının Türkiye'ye güvenini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.


Demir, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı şubat ayı konut satış istatistiklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve terörizm nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser bir döneme girdiğine dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

"Dünyada ve Türkiye'deki tedirgin ortama rağmen konut satışlarında yaşanan yüzde 7'lik yükseliş, yatırımcının Türkiye'ye güvenini gösteriyor. TÜİK'in açıkladığı konut istatistikleri sektörümüze güven verdi. 


Açıklanan rakamlar, yatırımcının her dönem kazandıran konut yatırımını ertelemeden yoluna devam ettiğini gösterdi. İçinde bulunduğumuz ortamın daha da normal bir seyre dönmesiyle konut satışlarının daha da artacağını bekliyoruz."


AA



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Konut satışlarında şubat ayında meydana gelen yükselişi değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, dünyada ve Türkiye’deki tedirgin ortama rağmen konut satışlarında yaşanan yüzde 7’lik yükselişin yatırımcının Türkiye’ye güvenini gösterdiğini vurguladı.


Dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve terörizm nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser bir döneme girdiğine dikkat çeken hamit demir, şunları söyledi:


‘Rakamlar sektöre güven verdi’

“Dünya çapında çekimser bir havanın hakim olduğu şu günlerde Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı konut istatistikleri sektörümüze güven verdi. Çünkü yatırımcı her dönem kazandıran konut yatırımını ertelemeden yoluna devam ettiğini gösterdi. İçinde bulunduğumuz ortamın daha da normal bir seyre dönmesiyle konut satışlarının daha da artacağını bekliyoruz.”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı, şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre, satış sonucu el değiştiren konut sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 artışla 101 bin 703 oldu. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 142 adetle en yüksek paya (yüzde 17.8) sahip il oldu. 


Milliyet




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TÜlK'in Şubat konut satış istatistiklerini değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, satışlardaki yüzde 7'lik yükselişin yatırımcının Türkiye'ye güvenini gösterdiğini söyledi. Demir, "Dünyada çekimser bir havanın hakim olduğu şu günlerde açıklanan rakamlar sektöre güven verdi. Yatırımcı her dönem kazandıran konut yatırımının yoluna devam ettiğini gördü" dedi. 



Posta



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DEMİR İnşaat, ambargonun yeni kalktığı İran pazarına odaklandı. Tahran'da gerçekleştirilen İran Property Expo 2016'ya katılan tek İstanbul firması olan Demir İnşaat, 4 projesini sergiledi. Şirketin Yakuplu'da başlayacak projesi de ilk olarak Tahran'da görücüye çıktı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "İran pazarına Demir İnşaat olarak hızlı bir giriş yaparak yine bir ilke imza attık. Fuarda 4 projemizle boy gösterdik. Yoğun ilgi karşısında soluksuz tempoyla çalışan 10 kişilik satış ekibimiz ortaya çıkan tablodan oldukça memnundu" diye konuştu. Nevruz öncesi Demir İnşaat ile fuarda bir araya gelen İranlılar, Demir İnşaat standını ziyaret ettikten sonra İstanbul'a geliş biletlerini aldılar. Hamit Demir, 21 Mart'ta başlayan ve 15 gün devam edecek Nevruz tatilinde 150 İranlı misafirlerini ağırlayacaklarını söyledi. 


Vatan


Geri Dön