29 / 03 / 2024

Konut satışları için Çin ve Hindistan alternatif pazar!

Konut satışları için Çin ve Hindistan alternatif pazar!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ekonomileri petrole dayalı ülkelerde sıkıntının devam etmesinin beklendiğini belirterek, konut satışları için alternatif pazar olarak Çin ve Hindistan’da tanıtım önerdi.



Dağ Mühendislik’in emlak konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte yabancılara konut satışının hız kazandığını vurgulayarak, hükümetin yasanın geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. 


Kurum, projelerde genel olarak yabancıya satışların yüzde 10-20 seviyesinde bulunduğuna dikkat çekerek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini dile getirdi. İstanbul’da son 4 yıldır en önemli yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden olduğunu belirten Kurum, ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışının vatandaşların taleplerine de yansıyacağına vurgu yaptı. Kurum, “Orta vadede biz konut geliştiricilerinin dikkate alması ve çözüm üretmesi gereken bir husus alternatif pazarlarla çözülebilir. Bu alanda da mesela büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz bu bölgelere yönelik de stratejilerini geliştirmeli” diye konuştu.


‘Tanıtım şart’

Murat Kurum, Emlak Konut GYO’nun halka açık bir firma olduğunu hatırlatarak, halka açık kısımda yüzde 80’in yurtdışı yatırımcısına ait olduğunu ifade etti. Bu anlamda yabancılarla her zaman görüşme halinde olduklarını anlatan Kurum, “Firmalarımız, belki daha küçük yatırımcıları çekmek için çalışmalar, tanıtımlar yapmalı. Biz de tanıtım için birkaç merkezde çalışma yapacağız. Emlak Konut olarak sektörde üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağız” dedi. 


Bahçekent’in tüm oluşumlarıyla birlikte Hoşdere bölgesinde bir uydukent olarak planlandığını belirten Kurum, master planı yapılarak oluşturulan bu uydukentte her gelir grubundan insanın birarada yaşayacağını söyledi. Bölgede 140 dönümlük bir parkın da hayata geçirildiğini hatırlatan Kurum, şunları söyledi:


“Bahçekent bölgesi yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde, her türlü yaşam alanı olan bir uydukent olarak planlandı. Park alanı çevresiyle birlikte 200 dönüme çıkıyor. 57 milyon lira yatırım yapılacak. Bu bölgede ilk olarak Behçekent Emlak Konutları projesinde 1506 konut satışı yaptık. Toplamda 10 bin bağımsız bölüm olacak. Uydukentte 40 binin üzerinde insan yaşayacak.”


1 milyar TL’nin üzerinde gelir hedefleniyor


Bahçekent’te sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yaşam alanı olarak tasarlanan ‘Tual Bahçekent’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, 1+1’den, 4+1’e kadar daire seçenekleriyle sunulan projenin 2.5 yıllık bir sürede teslim edileceğini söyledi. Genellikle yeni havalimanında çalışacak insanlardan talep aldıklarını belirten Dağ, 1 haftada 1500 talep geldiğini söyledi. Murat Kurum ise, “186 adet ticari ünite ve 1739 adet konuttan oluşan projenin ihalede teklif edilen satış toplam geliri 1 milyar 90 milyon lira ve Emlak Konut’un payı 275 milyon 334 bin lira” dedi.


Milliyet / Duygu Erdoğan



Haber Star'da şöyle yer aldı;


Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya konut satışında bir ivme kazanıldığını ama bunun yeterli olmadığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum “Konut geliştiricilerinin Çin, Hindistan ve Malezya’da çalışmalar yapması gerekir” dedi.


Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte yabancıya satışların hız kazandığını vurgulayarak, hükümetin bu yasanın geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Kurum, projelerde genel olarak yabancıya satışların yüzde 10-20 seviyesinde bulunduğuna dikkat çekerek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini dile getirdi. İstanbul’da son 4 yıldır en önemli yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden olduğunu belirten Kurum, ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışının vatandaşların taleplerine de yansıyacağına vurgu yaptı. Kurum “Orta vadede biz konut geliştiricilerinin dikkate alması ve çözüm üretmesi gereken bir husus alternatif pazarlarla çözülebilir. Asya bu konuda oldukça önemli. Bu alanda mesela büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitler, bu bölgelere yönelik de stratejiler geliştirmeli” dedi.


Yabancı yatırımcıya yönelik oturum veya vatandaşlık hakkının üzerinde çalışmaların yapılabileceğini belirten Kurum “400-500 bin dolar bu konuda makul. Güzel bir limit” diye konuştu. 


TANITIMLAR YAPACAĞIZ

Murat Kurum, şirketin halka açık bir firma olduğunu hatırlatarak, halka açık kısımda yüzde 80’in yurtdışı yatırımcısına ait olduğunu ifade etti. Bu anlamda yabancılarla her zaman görüşme halinde olduklarını anlatan Kurum “Firmalarımız, belki daha küçük yatırımcıları çekmek için çalışmalar, tanıtımlar yapmalı. Biz, üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıcağız” dedi.


GELİR HEDEFİ 1 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE

Başakşehir Bahçekent’te sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yaşam alanı olarak ‘Tual Bahçekent’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleriyle sunulan projenin 2.5 yıllık bir sürede teslim edileceğini söyledi. Murat Kurum ise “186 adet ticari ünite ve 1.739 adet konuttan oluşan Tual Bahçekent projesinin ihalede teklif edilen satış toplam geliri 1 milyar 90 milyon lira ve Emlak Konut payı 275 milyon 334 bin liradır” dedi.


HER KESİM BAHÇEKENT’TE

Bahçekent’in tüm oluşumlarıyla birlikte Hoşdere bölgesinde bir uydukent olarak planlandığını belirten Kurum, master planı yapılarak oluşturulan bu uydukentte her gelir grubundan insanın bir arada yaşayacağını söyledi. Bölgede 140 dönüm bir parkın da hayata geçirildiğini hatırlatan Kurum, şunları söyledi: “Bahçekent bölgesi yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde her türlü yaşam alanı olan bir uydukent olarak planlandı. Park alanı çevresiyle birlikte 200 dönüme çıkıyor” diye konuştu.


Star/Birol Keleş 


Bu haber Akşam'da şöyle yer aldı:


Petrol gelirlerindeki düşüşe bağlı olarak Körfez ülkelerinde yaşanabilecek talep azalmalarına karşı sektörü tedbirli olmaya çağıran Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, Asya pazarını işaret etti.

Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum,  Mütekabiliyet yasasıyla birlikte yabancıya satışların hız kazandığını vurgulayarak, hükümetin yasanın geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Kurum, projelerde genel olarak yabancıya satışların yüzde10-20 seviyesinde bulunduğuna dikkat çekerek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini söyledi. İstanbul'da son 4 yıldır en önemli yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden olduğunu belirten Kurum, ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışının vatandaşların taleplerine de yansıyacağına vurgu yaptı. 


alternatif pazarlar Kurum, "Orta vadede biz konut geliştiricilerinin çözüm üretmesi gereken bu husus, alternatif pazarlarla çözülebilir. Bu alanda büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz bu bölgelere yönelik de stratejilerini geliştirmeli" ifadelerini kullandı.


Geliri 1 milyar lirayı aşar


Başakşehir Bahçekent’te her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir yaşam alanı olarak 'Tual Bahçekent' projesini hayata geçirdiklerini belirten Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ da, 1+1'den, 4+1'e kadar daire seçenekleriyle sunulan projenin 2.5 yıllık bir sürede teslim edileceğini söyledi. Murat Kurum ise, "186 ticari ünite ve 1.739 konuttan oluşan Tual Bahçekent projesinin ihalede teklif edilen satış toplam geliri 1 milyar 90 milyon lira ve Emlak Konut payı 275 milyon 334 bin liradır" ifadelerini kullandı. 


57 milyon TL yatırım yapılacak


Bahçekent'in tüm oluşumlarıyla birlikte Hoşdere bölgesinde bir uydukent olarak planlandığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, master planı yapılarak oluşturulan bu uydukentte her gelir grubundan insanın bir arada yaşayacağını söyledi. Bölgede 140 dönüm bir parkın da hayata geçirildiğini hatırlatan Kurum, şunları söyledi:

"Bahçekent bölgesi yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde her türlü yaşam alanı olan bir uydukent olarak planlandı. Park alanı çevresiyle birlikte 200 dönüme çıkıyor. 57 milyon lira yatırım yapılacak."


Akşam


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yabancıya satışların son dönemde hız kazandığını ve projelerde yabancıya satışların ortalama yüzde 10-20 seviyesinde bulunduğunu belirterek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini söyledi.

 

Son 4 yıldır en çok yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden geldiğini ifade eden Kurum, “Ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışı vatandaşların taleplerine de yansıyabilir. Orta vadede biz konut geliştiricilerinin dikkate alması ve çözüm üretmesi gereken bu husus alternatif pazarlarla çözülebilir. Bu alanda da büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz bu bölgelere yönelik de stratejilerini geliştirmeli” diye konuştu. Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Kurum, Emlak Konut GYO’nun halka açık bir firma olduğunu, halka açık kısımda yüzde 80’in yurtdışı yatırımcısına ait olduğunu ifade etti. Yabancılarla her zaman görüşme halinde olduklarını anlatan Kurum, “Firmalarımız, belki daha küçük yatırımcıları çekmek için çalışmalar, tanıtımlar yapmalı. Biz de tanıtım için birkaç merkezde çalışma yapacağız. Emlak Konut olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

1.739 konutu satışa çıkardı 

GENELLİKLE yeni havalimanında çalışacak insanlardan talep aldıklarını belirten Dağ, 1 haftada 1.500 talep aldıklarını söyledi. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Dağ, “Projemiz 190 dönüm arazide 515 bin metrekarelik alanda 1.739 konut ve ticari üniteyi barındırıyor” dedi.Tual Bahçekent ihalesinde 1 milyar 90 milyon lira satış toplam geliri ve 275 milyon 334 bin lira Emlak Konut’a arsa payı teklif edilmişti.



Vatan 




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'un finans şehri olma yolunda hızla ilerlediğini, ulaşım aksları ile yerleşimin Silivri, Çorlu'ya da kayabileceğini belirtti. 


İnşaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayı alt gelir grubuna konut yapmanın zor olduğunu ifade eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'da dışında ev almanın daha kolay olduğunu belirtti. Emlak Konut GYO güvencesiyle, Dağ Mühendislik tarafından Bahçekent'te hayata geçirilen Tual Bahçekeııt'in tanıtım toplantısında konuşan Kurum, İstanbul'un turizm ve finans şehri olma yolunda lıızla ilerlediğine dikkat çekti. 


ULAŞIM AKSLARI ŞART 


İstanbul'da alt gelir için proje üretmenin şehir için doğru bir vizyon olmayacağını ifade eden Kurum, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul'da artık alt gelir grubuna projeler üretmelimiyiz bunu düşünüyoruz. Çünkü İstanbul turizm ve finans kenti olma yolunda hızla ilerliyor ve alt gelirin artık İstanbul'da olması doğru bir vizyon değil. İlla herkes İstanbul'da oturmak zorunda değil. İstanbul'a yakın yerlerde ulaşım akslarını kurarsak buralarda da oturulabilir. Silivri, Çorlu, Tekirdağ, Düzce, Yalova. Bolu gibi..." 


1 MİLYARLIK GELİR TAAHHÜDÜ 


Emlak GYO Genel Müdürü Kurum, Bahçekent'te inşa edilen Tual Bahçekent'te 186 ticari ünite ve bin 739 konutun yer alacağını açıklayarak, "Tual Bahçekent'e bakacak olursak, 1 miyar 90 milyon lira toplam satış geliri, 275 milyon lira da bize taahhütleri var"dedi. 




Karar





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ekonomileri petrole dayalı ülkelerde sıkıntının sürmesinin beklendiğini belirterek, konut satışlarında alternatif pazar olarak Çin, Hindistan gibi ülkelere tanıtım çağrısı yaptı. Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Tual Bahçekent projesi lansmanına katılan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, Mütekabiliyet yasasıyla birlikte yabancıya satışların hız kazandığını vurgulayarak, hükümetin yasanın geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Kurum, projelerde genel olarak yabancıya satışların yüzde 10-20 seviyesinde bulunduğuna dikkat çekerek, bunun daha büyük oranlara taşınması gerektiğini dile getirdi. İstanbul'da 4 yıldır en önemli yabancı konut alıcısının Körfez ülkelerinden olduğunu belirten Kurum, ancak petrole dayalı ekonomilerin gelir azalışının vatandaşların taleplerine de yansıyacağına vurgu yaptı. Kurum, "Orta vadede biz konut geliştiricilerin dikkate alması ve çözüm üretmesi gereken bir husus alternatif pazarlarla çözülebilir. Bu alanda da mesela büyümesi katlanan Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinin vatandaşlarının katkı yapacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz bu bölgelere yönelik de stratejilerini geliştirmeli" diye konuştu.


TANITIM YAPACAĞIZ

Murat Kurum, Emlak Konut GYO'nun halka açık bir firma olduğunu hatırlatarak, halka açık kısımda yüzde 80'in yurtdışı yatırımcısına ait olduğunu ifade etti. Bu anlamda yabancılarla her zaman görüşme halinde olduklarını anlatan Kurum, "Firmalarımız, belki daha küçük yatırımcıları çekmek için çalışmalar, tanıtımlar yapmalı. Biz de tanıtım için birkaç merkezde çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön