27 / 04 / 2024

Konut satışlarının 2 milyona ulaşması bekleniyor!

Konut satışlarının 2 milyona ulaşması bekleniyor!

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 341 bin konutun el değiştirdiği verilerle açıklanırken, bu yıl Ekim ayı rakamları, yılsonunda sektörün 1 milyon 500 bin konut satışına ulaşacağı öngörülüyor.




Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesi ile pozitif yönde ivme yakalan emlak sektöründe konut satışını 2 milyon seviyesine çıkarması için; orta ve alt gelir grubunda bulunan bireyleri konut alabilecek seviyeye getirmek ya da konut alabilmelerini sağlayacak yöntemler oluşturmak gerekiyor.

 

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi konut satış verilerini değerlendirdi. Murat Çiftçi şunları söyledi; “Rakamlara bakarak geçen yılın altında kalmadığımızı gözlemlemek konut sektörü açısından oldukça iyi. Şuan kullanılan finansman modelleriyle aslında istenilen rakamlar tam olarak yakalanamıyor. Konut satışlarının 2 milyon seviyelerine çıkması için tasarrufa dayalı faizsiz modellerin yaygınlaşması gerekir. İşte biz Birevim olarak, birkaç yıl içinde tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörünün giderek daha da büyüyeceğini inanıyoruz. Bu büyümeyle doğru orantılı olarak sektörde faaliyet gösteren firmaların sayısı da artacak. Dolayısıyla sektörün daha büyük kitlelere ulaşılması neticesinde bu yöntemlerle ayda 100 bin kişinin ev sahibi olabileceğini düşünüyoruz” dedi. Öncelikle sektörün Birevim ve Birevim’in geliştirdiği yöntemlerle önemli derecede yol kat ettiğinin altını çizen Çiftçi,  “Fikri hakları Birevime ait olan yöntemlerin sektörde daha önce uygulanan ve tüketiciye ek maliyet getiren kira yardımı uygulamalarını kalkmasıyla birlikte, şeffaflık ilkesinin daha uygulanır olması neticesinde sektör her anlamda büyümüştür. Birevim’in sektöre dahil olmasıyla birlikte müşteri memnuniyetinde ciddi anlamda artış görüldü. Birevim sektörel dengeyi göz önünde bulundurarak yıkıcı rekabetten uzak durarak yapıcı, pozitif bir rekabet izleyerek bu sektörden hizmet alan tasarruf sahiplerinin memnuniyet olarak geri dönmüştür.”

 


Geri Dön