26 / 04 / 2024

Konut sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği!

Konut sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği!

Emlak piyasasında öğrenci hareketliliği yaşanıyor. Konut firmaları, 150 bin öğrenciden gelen talebi karşılamak için Avcılar, Esenyurt, Çağlayan gibi bölgelerde projelere başladı.



İstanbul’da ise her yıl gayrimenkul sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği yaşanıyor. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, öğrencilerden gelen kiralık ev talebiyle ağustos ayının ikinci yarısından itibaren şehirde büyük bir hareketlilik yaşandığını söyledi. 



Konut sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği!



Erilkun, “Özellikle üniversite bölgelerinde yoğun bir sirkülasyon var. Öyle ki Avcılar, Esenyurt, Çağlayan Kuştepe gibi sadece bu nedenle yatırım yapılan bölgeler öne çıkıyor. Bu yoğunluk ekime kadar sürer” şeklinde konuştu.


Öğrencilerin kampus merkezlerine yakın olan, yol maliyetini olduğunca azaltmayı hedefleyen, kullanılabilir nitelikteki gayrimenkulleri tercih ettiklerini vurgulayan Erilkun, öğrencilerinin özellikle Avcılar, Beylikdüzü, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kadıköy, Üsküdar, Kartal ilçelerinde oturmayı tercih ettiğini ifade etti. 


OKULA YAKINLIK TERCİH SEBEBİ 

Öğrencilerden gelen talep kira fiyatlarını etkilliyor. Konut kiralarının öğrenci sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde yüzde 10 artış yaşandı. Erilkun, “Üniversite lokasyonlarında 1000 TL’den aşağı bir fiyata yer bulmak mümkün değil” dedi.


1000 TL’NİN ALTINA KİRALIK EV YOK 

İstanbul’da toplu ulaşımın ana güzergahında yer alan bölgelerde bin TL'nin altına kiralık konut bulunmuyor. ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay ise okulların açılmasına yakın üniversite bölgelerinde bir hareketlenme gözlemlendiğini söyledi.



Konut sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği!

 


Öğrenci taleplerinin özellikle şehir merkezine uzak noktalarda yoğunlaştığını belirten Atalay, “Örneğin İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampusut ve Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu gibi alanlarda öğrenci taleplerinin farkı hissediliyor. Öğrenciler ağırlıklı olarak 1+1 ev arıyor" diye konuştu.


DOLANDIRICILARA DİKKAT

Konut sektöründe İstanbul'da yıllık 150 bine yakın öğrenci hareketliliği yaşandığına dikkat çeken İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa, bugünlerde emlak piyasasında öğrencilerden kaynaklı ciddi bir canlılık yaşandığını ifade etti. Aşa, ev arayan öğrencileri internette düşük fiyatlı ilanlar verip sokakta emlakçıyım diye gezen insanlara karşı uyardı. 



Konut sektöründe 150 bin öğrenci hareketliliği!



Aşa, öğrencilere "Yazıhanesi olmadan emlakçı olduğunu iddia eden çok sayıda dolandırıcı var. Öğrenciler ofisi ve meslek belgesi olmayan insanlarla çalışmasınlar yoksa mağdur olurlar” tavisiyesinde bulundu. 




Akşam


Geri Dön