19 / 04 / 2024

Konut sektöründe teslim sonrası hizmet rekabeti arttı!

 Konut sektöründe teslim sonrası hizmet rekabeti arttı!

Firmalar hem mevcut hem de satışa sunacağı yeni projelerine müşteri çekmek için 24 saat satış sonrası hizmet rekebetini hızlandırdı...




İnşaat firmaları artık projelerin mimarisi, yapım hızı kadar satış sonrasında verdikleri hizmetlerle öne çıkma yarışında. Firmalar konutlara  müşteri çekmek için dökülen boyadan akan çatıya kadar yıllarca hizmet vermeyi taahhüt ediyor. Bu hizmetler bazen evin perdesini takmaya kadar varabiliyor.

 

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara:

Evi temizleyip çilingiri çağırıyoruz

 

Satış sonrası müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduran bir firmayız. Bu yüzden satış sonrası hizmetlere önem veriyoruz ve projelerimizi tasarlarken mutlaka bu hizmetleri de dahil ediyoruz. Şu an bitmiş tüm projelerimizde standart olarak teknik servis hizmeti sağlıyoruz. Örneğin residence projesi olan Çukurova Tower'da teknik servis hizmetlerinin yanı sıra BackUp tarafından sunulan 7/24 lobi resepsiyon hizmetimiz ve concierge hizmetimiz mevcut. Teknik servis hizmetleri ile daire sahiplerine evlerindeki elektrikten, tesisata kadar pek çok alanda destek veriyoruz. Concierge hizmeti kapsamında ev temizlik hizmeti, havaalanı transferi, çilingir - cam gibi ihtiyaçlarda konut yardımı ve restoran rezervasyon hizmeti mevcut.

 

Soyak Yapı Genel Müdürü Ümit Saraçoğlu:

Satış sonrası destekle kadınları cezbediyor

 

Soyak projelerinden konut satın alan müşteriler ile Soyak Çağrı Merkezi, Canlı Destek Hattı ve resmi yazışma adresleri aracılığı ile Soyak'a ulaşarak konutlara ve projelere dair talep ettikleri bilgi ve teknik destek hizmetleri alabiliyor. 2001 yılından beri Soyak Müşteri Hizmetleri ile müşterilerine hizmet veren Soyak'ın satış sonrası destekleri firmadan daha önce ev alanların yeniden alımını artırdı. Soyak müşterilerine bakıldığında firmadan konut alan müşterilerin yüzde 20'lik oranının Soyak'tan daha önceden konut alan kişiler olduğu dikkati çekiyor. Soyak'ın çeşitli projelerinden ev sahibi olan kadınların oranıysa Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı. Soyak'ın konut projelerinden ev alarak tapu sahibi olan kadınların oranı yüzde 45 oldu.

 

Kavi Yapı Genel Müdür Yardımcısı Selim Başdemir:

Malzeme ve usta hatalarını karşılıyoruz

 

Satış sonrası müşteri memnuniyeti açısından çok önemli bir alan. Uzun soluklu işler yapabilmek için müşteri sadakatinin öneminin farkındayız. Bu açıdan, teslim ettiğimiz tüm projelerde 3-6 aylık bir zaman diliminde oluşabilecek işçilik ve malzeme hatalarını ortadan kaldırmak üzere görev yapıyoruz. Bunun dışında ikinci el satış ve kiralama hizmetini partner kuruluşlarımız vasıtası ile veriyoruz. Bu şekilde projedeki ikinci el fiyatlarını kontrol edebiliyoruz. Müşterilerimiz konutlarını daha iyi bir fiyattan kiralayabiliyor veya satabiliyor. Satış sonrası verilen hizmetler sayesinde müşteriyle daha uzun dönemli bir iletişim kurabiliyoruz. Bu sayede müşterilerimiz kurumumuzun bir  parçası gibi bizi tanıyor

 


Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:

5 yıl önce başladık memnuniyeti artırdık

 

İnşaat firmasının kalitesi evi müşteriye teslim ettikten sonra ortaya çıkıyor. Grup şirketlerimizden Özyurtlar Gayrimenkul, tüm Özyurtlar projelerinde yönetim, kiralama ve ikinci el satış hizmeti verir. Güvenlik, 7/24 teknik destek de verdiğimiz diğer hizmetlerden bazıları. Teknik servis elemanlarımız sıhhi tesisattan elektriğe, mekanikten çeşitli montajlara kadar her alanda daire sakinlerimize hizmet verir. 5 yıldır bu hizmetleri veriyoruz. Örneğin eve perde takılacak. Daire sakinlerimiz bunun için dışarıda usta aramıyor, biz yapıyoruz. Bu hizmetleri vermeye başladığımızdan bu yana müşteri memnuniyeti arttı. Zaten mevcut projelerinizde müşterilerinizi ne kadar mutlu ederseniz o size gelecek dönemde satış başarısı olarak dönecektir.

 

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz:

Sorunlu ürünü değiştiriyoruz

 

Dap Yapı'nın konutlarla ilgili alımlar tamamlandıktan sonra konutun tesliminden itibaren konutla ilgili çıkabilecek sorunlarla ilgili garantisi bulunuyor. Kimi dairede tesisatla ilgili hizmet verilmesi gerekirken kimi dairede elektrik, bir başka dairede ise talebe göre alçı-boya gibi hizmetler verilmekte. Bazen de hizmet aldığımız ürünlerde çıkan sorunlarda üretici firmalar ile irtibata geçip sorunlu malzemeler yenisi ile değiştirilmekte. Bunun yanı sıra senede bir kere konut sahiplerinin teker teker aranıp konutlarıyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olup olmadığı konusunda bilgi alıyoruz. Böylece hem önerilerin çözülmesi hem de bir sonraki projelerimizde dikkate alınması açısından sorulmakta ve müşteri memnuniyeti ölçülmekte.



Dünya 


Geri Dön