25 / 04 / 2024

Konut sigortaları fiyat olarak çok uygun!

Konut sigortaları fiyat olarak çok uygun!

Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, konut sigortasının yaygınlaşması gerektiğini belirtti



Şaban Çağıran, konut sigortalarının fiyat olarak da çok uygun olduğuna dikkat çekti

2009 yılında sigorta sektörünün sergilediği performansı özellikle yılın ilk dönemine etki eden krize rağmen başarılı bulduğunu söyleyen  Ankara  Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, mevcut sigortalılık oranının ülkemizde hala çok yetersiz olduğuna dikkat çekti. Çağıran sözlerini şöyle sürdürdü: “2009 sonunda elde edilen verilere göre trafikte seyreden her 4 araçtan yalnızca 1 tanesinin kasko sigortası bulunmakta. Zorunlu olan trafik sigortasında ise halen trafikte seyreden 4 araçtan 3 tanesi sigortalı. Konut sigortasında ise sigortalılık oranı yüzde 10 -15'lerde seyrediyor. Sigortalanma oranlarının istenilen seviyelerde olmamasını, halen sigorta bilincinin yeterli ölçüde yerleşmemiş olmasına bağlıyorum. Özellikle konut sigortasında adetsel hacmin artırılması gerektiğini düşünüyorum.

POLİÇE İHTİYACA UYGUN OLMALI

Çünkü hem fiyat olarak çok uygun bir ürün hem de insanların maddi olarak araçlarından çok daha değerli olan evlerini teminat altına alan bir ürün. Bu noktada bireylerin sigorta acentesine gitme ya da internetten veya telefon ile acenteden bilgi alma alışkanlığının artması ve biz sigortacıların müşterilere ulaşmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Sigortalılarımız ancak acentesinden veya şirketinden teklif alarak bir ürünün kendi ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı noktasında bilgi sahibi olabilirler. Sigortalılarımız poliçenin ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını çok dikkatli ve iyi değerlendirmeliler. Aksi halde oluşacak eksik sigorta durumu hasar anında sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.”

Axa Hayat, emeklilik şirketine dönüşüyor

Axa Sigorta Başkan (Hayat - Emeklilik Teknik ve Operasyon) ve İcra Kurulu Üyesi Olgun Küntay, yaptığı açıklamada Hazine Müsteşarlığı'nın 26/04/2010 tarihi itibariyle kuruluş izni vermesi ile birlikte sürecin yeni bir aşamaya geldiğini ve 2 aylık bir süre içinde Axa Hayat Sigorta'nın emeklilik şirketine dönüşüm işlemlerinin tamamlanacağını belirtti. Faaliyet ruhsatı ve emeklilik fonları kuruluş ve kayda alma süreçlerini takiben yılbaşında piyasaya giriş yapılacağını ifade eden Küntay “Axa Sigorta acenteleri ile tüm sigortacılık ve emeklilik ürünlerinin kapsanacağı bir yapılanmaya gideceğiz ve bu şekilde bireylerin korunma, sağlık ve tasarruf ihtiyaçlarını birlikte analiz ederek tek kanaldan hizmet sağlayacağız. Böylelikle tüketiciler, işlemlerini tek bir noktadan yürütme kolaylığından yararlanabilecekler” dedi.

Satış öncesi ve sonrası süreçte müşteri hizmetleri kapsamında ileri düzeyli teknolojik uygulamalar ve yüksek standartta hizmet anlayışı ile faaliyet göstereceklerini belirten Küntay, Axa Sigorta'nın, sigortalılarını tanıyan ve gereksinimlerini detaylı şekilde analiz eden CRM ve iş zekası uygulamalarının, emeklilik piyasasında da artı değer oluşturacağını ve etkin bir sinerji ortamı yaratacağını sözlerine ekledi.

Sigorta acenteliğinde yeni dönem

Mapfre Genel Sigorta mayıs ayından itibaren acentelerine portföy mülkiyeti hakkı tanıyarak sigorta acenteliğinde yeni bir dönem başlattı. 1 Mayıs 2010'dan itibaren acentelerine portföy mülkiyeti hakkı ve emeklilik olanağı sağladıklarını belirten Mapfre Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, ayrıca 2009 sonunda başlattıkları diğer bir projeyle üniversite mezunu satış elemanlarına iki veya üç yıl şirkette deneyim kazandırdıktan sonra ofis açarak acentelik fırsatı vereceklerini söyledi.

Acentelerin henüz sahip olmadıkları isteğe bağlı emeklilik ya da iş görememezlik durumunda acentelerin kendi çabalarıyla oluşturdukları portföy üzerindeki maddi haklarını güvence altına aldıklarını açıklayan Serdar Gül, bu hakkın 1 Mayıs itibarı ile Mapfre Genel Sigorta acentelerine verildiğini bildirdi. Mapfre Genel Sigorta'nın uygulamaya koyduğu Magnet acente bağlılık platformu ile acentelerin güvence altında çalışması ve gelirlerinin güvence altına alınması sağlanıyor. Mapfre Genel Sigorta'nın acenteler ve brokerler aracılığıyla üretim yapan bir şirket olduğunu belirten Gül, “2008'de 303 olan acente sayımız 2009'da 432'ye ve 2010 yılı nisan ayı itibarıyla 500'e ulaştı” dedi. Gül , şöyle konuştu: “Kendi acentemizi kendimiz yaratmak için Türk Mapfre adıyla bir proje başlattık. Projede şu anda 51 kişi çalışıyor, 130 kişiyi hedefliyoruz. Bu projenin 30.8 milyon euroluk bir yatırım bütçesi var.” 

Anadolu Sigorta'dan yat asistans hizmeti

Anadolu Sigorta bir ilke daha imza atarak, yat asistans hizmetini sigortalılarıyla buluşturdu. Gezinti Tekneleri Sigorta Poliçesi kapsamında yatlar; yangın, çatışma, batma, hırsızlık ve korsanlık gibi risklere karşı çok geniş kapsamla teminat altına alınırken, asistans hizmetinin ayrıcalıkları sunuluyor. Rizikonun gerçekleşmesi sonucu verilen başlıca asistans hizmetleriyse; geçici olarak araç temin edilmesi, otelde geçici konaklama giderleri, eve dönüş seyahati için yapılan masraflar, çalınan yatın bulunması sonrası tekneye ulaşım masrafları ve yedek parça sevkıyatının masraflarının karşılanması dikkat çekiyor. Ayrıca, kaybolan anahtarın yerine yedek anahtarın gönderim masrafları, tamir edilen teknenin yatma yerine dönüş güzergahında demirleme masrafları gibi asistans hizmetler bulunuyor. 

Liberty, ‘Güvenli Bir Yaşam' için çocuklarla el ele 

Güvenli yaşam kültürünün Türkiye'de oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla AKUT ve Tiyatrokare'nin katkılarıyla hayata geçen ‘Birimiz Hepimiz, Hepimiz AKUT' isimli çocuk müzikalinin ana sponsoru olan Liberty Sigorta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası çerçevesinde 3 ayrı gösterime imza attı. Oyun Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV), Ümraniye Toplum Merkezi çocuklarına ve Bursalı çocuklara ücretsiz olarak sergilendi. Mayıs ayında  İzmir  ve Samsun'da çocuklarla buluşan oyun, 3 yıl çeşitli illerde sergilenecek. Konuyla ilgili görüş bildiren Liberty Sigorta Pazarlama Direktörü Hanzade Aytaçlı “Hedefimiz, oyunu Türkiye'de mümkün olduğunca çok çocukla buluşturabilmek” dedi.
Star

 


Geri Dön