26 / 04 / 2024

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avukat Elvan Kakıcı Şimşek konut sigortasının detaylarına ilişkin bilgi verdi. Konutların kişiler için bir güven alanı olduğunun altını çizen Şimşek, bu alanların dış etkenlere karşı da güvenli hale getirilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Şimşek, "Zorunlu ya da isteğe bağlı olarak yapabileceğiniz sigorta çeşitleri sayesinde doğal afet ve hırsızlık gibi durumlarda evinizi güvence altına alabilirsiniz. Bu sigorta çeşitleri DASK ve konut sigortası olarak adlandırılır" diye konuştu.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Elvan Kakıcı Şimşek, herhangi bir tehlikede veya konutta yaşanan bir hasarda sigortalıların büyük masraflardan kurtulmasını sağlayacağını vurguladı. Şimşek, "Bu sigorta türü zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yaptırılır. Aynı zamanda yalnızca ev sahipleri değil, kiracılar da konut sigortasından yararlanabilir. Evin maliki olmasa da konutta ikamet edenler eşyalarını bu sigorta ile güvence altına alabilir. Sigorta şirketleri, bireylerin ihtiyaçlarına en uygun poliçeleri hazırlayarak seçenekler sunar. Bu seçenekler arasından dilediklerinizi belirli bir ücret karşılığında poliçenize ekleyebilir ya da istemediklerinizi çıkarabilirsiniz. Konut sigortanıza ek olarak yaptırabileceğiniz eşya teminatı ile, mobilya ve ziynet gibi sizin için önem arz eden eşyalarınızı da kolayca güvence altına alabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konut sigortasıyla poliçede belirtilen teminatlar ve limitler kapsamında; konut ve ev eşyalarının hasar görmesine sebep olabilecek yangın, su baskını, deprem, hırsızlık gibi olumsuz hallerde maddi kayıpların giderildiğini vurguladı. Şimşek, “DASK; 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara depreminden sonra, devlet tarafından yaptırılması yasal zorunluluk haline getirilmiştir. Bu sigorta, depremin sebep olduğu yer kayması, binada oluşan hasar, yangın, tsunami gibi olaylar sonucu oluşan zararların maddi olarak karşılanmasını amaçlar. Ayrıca, konut sigortası isteğe bağlı, DASK'ın ise zorunlu olarak yapılmaktadır ve Afet Sigortaları Kanunu'na göre her yıl yenilenmesi gereken DASK poliçesini yaptırmayan bireyler, deprem anında zarar gören evleri için yardım talebinde bulunamaz, bunun yanında devletin sunmuş olduğu konut kredisi avantajlarından da yararlanamaz” şeklinde konuştu.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Elvan Kakıcı Şimşek, DASK'ta (Zorunlu Deprem Sigortası) ise deprem sebebiyle konutta meydana gelen hasarların limitler kapsamıda giderildiğini belirtiyor. 

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasında yangın teminatının standart olduğunu dile getiren Şimşek, bu sigortanın bir avantajının ise sabit tesisatta (elektrik, su, telefon, doğalgaz vb.) meydana gelen ve sabit tesisata zarar veren durumları karşılaması olduğunu dile getiriyor. Şimşek, "İkamet ettiğiniz bölgenin coğrafi konumu ve iklim
şartlarından dolayı meydana gelebilecek fırtına vb. durumlardan dolayı gelişebilecek maddi kayıpları da karşılar. Yürüyüş, protesto ya da terör eylemleri gibi toplumsal olaylar sonrasında oluşabilecek hasarları konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Hırsızlık mağduriyetini kapsayan konut sigortasıyla eşyalarınızı da sigorta altına alabilirsiniz” diye konuştu. 

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön