26 / 04 / 2024

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi!

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, fahiş aidatlara dava açılabileceğine dikkat çekerek, "İlgili kararın iptali için, kararı öğrendikten sonraki 1 ay içerisinde veya her halükarda 6 ayda ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde dava açmak gerekir" dedi.



- Aidatlara dahil olabilecek gider kalemleri

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Yüksel, aidata hangi gider kalemlerinin dahil edilebileceğiyle ilgili de şunları kaydetti: 

"Apartmanın ya da sitenin su faturası, elektrik faturası, merkezi ısıtma ise doğal gaz faturası, bina görevlisi aylığı, bahçıvan aylığı, bekçi aylığı, kaloriferci aylığı ve benzeri ortak giderler aidat kapsamına girer. Sitelerde sadece 'olağan yönetim giderleri' kiracılardan istenebilir. Örneğin asansörün periyodik bakımı, kontrolü, ortak alanların aydınlatılması, temizliği, çalışanların ücreti gibi. 'Yatırım ve demirbaş' niteliğindeki giderler (asansörün yenilenmesi, çatı onarımı, bahçeye ağaç ve kalıcı bitkilerin dikilmesi, havuz yapımı ve tamiratı, jeneratör alınması, güneş enerjisi sistemi kurulması) kiracıların ödememesi gerekir."

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi!

Yüksel, site yönetimlerinin doğru olmayan kişilerin eline geçmesi, keyfi yönetim yapılması ve kat maliklerinin istellerinin yerine getirilmemesi halinde hakimin müdahale etmesinin istenebileceğine ve mahkeme kararıyla genel kurul yapılmasının sağlanabileceğine dikkat çekti.

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Konut sitelerindeki aidat artışları yönetimlerle ev sahiplerini karşı karşıya getirdi!

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 ay süre var!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Faizler düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Emekli maaşlarında büyük gelişme! Maaşlara 750 TL eklendi! İşte yatacağı tarih!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!


Geri Dön