27 / 04 / 2024

Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!

Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.” Sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi...



Sefa Öztürk / Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi:


Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!


Ekonominin lokomotifi desteklenmeli 

Son olarak açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. Eylül ayında okulların başlamasıyla birlikte insanlar yazlık bölgelerden büyük şehirlere geri döndü. Böylece inşaat sektörü için de sezon açılmış oldu. Ekim ve kasım aylarında da konut satışlarının artan bir grafik göstereceğini düşünüyorum. En güvenilir ve en çok prim getirisine sahip gayrimenkul, her zaman olduğu gibi en iyi yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor. Talep de, yatırımlar da hız kesmiyor. Bizde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yatırımların hız kesmemesi için ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün devlet tarafından desteklenmeye devam edilmesi büyük önem taşıyor.


Adem Soytekin / Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:


Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!


Yüzde 4,7 oranındaki artış gayrimenkule olan talebin göstergesi 

Birçok sektöre doğrudan ve dolaylı olarak mal ve hizmet talebi oluşturan inşaat sektörü büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan Türkiye genelinde konut satışları 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 olduğunu gösteriyor. Eylül ayından itibaren konut satışlarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Ülkemizde istikrarın sürmesi ve sektörün devlet tarafından desteklenmeye devam etmesi halinde gayrimenkul sektörü canlılığını korumaya devam edecektir. İnşaat sektöründe birçok yatırıma imza atılmaya devam ediyor, biz de ülkemiz ve ekonomimiz için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimi, tüm iş kolları da bu mantıkla üzerine düşeni yapmalı, çalışmaya aralıksız devam etmeli diye düşünüyorum. Ülkemizin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Firmamız, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki yatırımlarına 2017 yılında da ara vermeden devam edecek.


Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:


Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!


Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor

Ekonominin lokomotifi olarak kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörünün 2017 yılı içerisindeki konut satış rakamlarına baktığımızda büyümesini sürdürdüğünü görüyoruz. TÜİK tarafından açıklanan Türkiye genelindeki konut satışları 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artarak 120 bin 198 olmuş. Eylül ayı itibariyle konut satışlarının sene sonuna kadar artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Son olarak açıklanan 2017 Ocak- Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü % 16,3 artış gösterdi. Yapıların toplam yüzölçümlerine göre 24,4 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip. İstanbul’u, 13,5 milyon m2 ile Ankara, 7,2 milyon m2 ile  İzmir  illerinin izlediğini görüyoruz. İstanbul’da konut sektörünün canlılığını koruduğunu, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmediğini ve konut talebinin artarak devam ettiğini istatistiksel veriler de gözler önüne seriyor. İnşaat sektörümüze her zaman olduğu gibi güvenimiz tam, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 



Özgür Doğan / MİNT Genel Müdürü:


Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!


Konut satışı verileri ekonomideki bahar havasının göstergesi 

Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 oranında artış gösterip 120 bin 198 oldu. İnşaat sektörü Türk ekonomisinin güneşi olmaya devam ediyor. Kararlılık ve atılan adımlarla geleceğe dair umutlarımız her geçen gün yeşeriyor. Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte hem ekonomide hem de konut satışında yukarı yönlü ivmenin daha da hız kazanacağını söyleyebiliriz. MİNT olarak Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenimiz tam. Böyle bir ortamda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerimiz için ön talep toplamaya başladık. İnşaat sektörünün gelişimi ve buna bağlı olarak konut satışlarının artması her zaman önceliklerimizden olan ekonominin büyümesi demektir. Güçlü ekonomi de güçlü Türkiye anlamına gelir.  



Geri Dön