20 / 04 / 2024

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Anadolu yakasının önemli bir merkezi olan Pendik, kara yolundan hava ulaşımına, marinadan demiryolu ağına kadar ulaşım seçenekleriyle konut üreticilerinin gözde adresi oldu.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; son yıllarda markalı konut üretiminin önemli merkezlerinden biri haline gelen Pendik'te büyük ve dikey yapılaşma yerine orta ve küçük ölçekli yatay projeler bulunuyor. 

Kara, hava, deniz ve demiryolu seçeneklerinin tümüne sahip olan Pendik aynı zamanda şehrin önemli merkezlerine de bağlanıyor.


Denize komşu

Komşuları arasında Tuzla, Sultanbeyli, Kartal ve Marmara Denizi olan Pendik, 7.5 km sahil şeridine sahip. Ayrıca bölge içinde dikkat çeken diğer bir unsur Ömerli Barajı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 12 kilometre uzaklıktaki ilçe deniz yolu terminaline ise 100 metre mesafede bulunuyor. İstanbul Anadolu Yakasında Yüksek Hızlı Tren İstasyonunun merkezi konumunda olan Pendik Kadıköy-Pendik Metrosuyla hem Metrobüs hem de Marmaray’la Avrupa Yakasına entegre edilmiş durumda.

 

Yüzde 77 değer kazandı

Endeksa verilerine göre Pendik  İstanbul Anadolu yakasının konut yatırımı için en cazip bölgelerinden biri haline geldi. Pendik’te son 5 yıllık fiyat artışının yüzde 77 seviyesinde görüldüğü ifade edildi. 

Bölgede ortalama konut metrekare satış fiyatları 2 bin 850 lira olarak belirlendi. 1+1’den 6+2’ye kadar pek çok konut tipi yer alıyor. 

 

Merkezde tek havalimanı

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, Pendik’te 2017’de 1.140 adet konut satıldığını anlatırken, “Geçmiş yıllarda da benzer oranlarda satışlar gözlendi... İstanbul’un Avrupa yakasında yaşam, yeni havalimanında sona yaklaşılması ve Kanal İstanbul’da çalışmaların başlamasıyla kuzeye kayıyor. Dolayısıyla şehir merkezindeki tek havalimanı, Pendik’teki Sabiha Gökçen Havalimanı kalıyor” diye konuştu.

 

‘Mıknatıs etkisi yapıyor’


Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!


Bölgede proje geliştiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, değerleme raporlarına göre, inşaat sektörünün İstanbul Anadolu yakasındaki yeni genişleme bölgesinin Pendik hattı olduğunu kaydetti. Çulhalık, ayrıca bölgedeki sanayi gelişimi ile eğitim kurumlarına yakınlığın  bu etkide katkısı olduğunu söyledi. Çulhalık, “Bölgede 3 yılda 6 milyon metrekarelik inşaat ruhsatı verildi; bu da konut, ticaret ve hizmet sektöründe 3 milyar dolarlık yatırım anlamına geliyor. Pendik gayrimenkul yatırımcısını mıknatıs gibi çeken bir bölge” ifadelerini kullandı.

 

Lokasyon avantajı da var

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Hak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım, ilçenin bölgede bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Biz de burada yatırımcılarımıza önemli bir proje geliştirdik. İstanbul’un oksijen oranı en yüksek bölgesi olan Aydos’ta Onlife, Sabiha Gökçen Havalimanı komşusu Winlife projelerimiz yatırımcıya fırsat sunuyor. Önümüzdeki dönemde de bölgede yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Şirketlerin de merkezi oldu

Konut üreticilerinin gözde bölgesi Pendik!

Hanesel&Demirbaş Yapı İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş “Bölgenin ulaşım sorunu tamamen çözüldü. Ayrıca Sabiha Gökçan Havaalanı’nın yakın zamanda 2 katına çıkacak yolcu kapasitesiyle de bölge değerini yükseltecek. Bölgenin gücüne güvenerek yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Geri Dön