29 / 03 / 2024

Konuta sonbahar etkisi! Düşüş olacak

Konuta sonbahar etkisi! Düşüş olacak

Konutta arz sorununa karşı çözüm yöntemleri aranırken Türkiye İMSAD tarafından inşaat sektörünün son durumuna ilişkin yeni bir rapor paylaşıldı. Rapora göre yeni inşaat işlerinde azalma oldu.



Türkiye’de, her yıl 1,5 milyon yeni konut üretimine ihtiyaç duyulmakta. Ancak yükselen maliyetlerden dolayı arza cevap veremeyen inşaat sektörü için çarpıcı bir rapor yayımlandı. Türkiye İMSAD tarafından yayımlanan son raporda inşaat sektörünün 2022 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığı görüldü. Rapora göre yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2 olan daralma, yüzde 7,7 olarak değişti. Böylece inşaat sektöründe 2021 yılının üçüncü çeyreğinden başlayarak son dört çeyreğinde küçülme görüldü.

MEVCUT İNŞAAT İŞLERİ AZALDI
İnşaat sektöründe mevsimsellik ile artış eğilimine giren mevcut işler seviyesinde beş ay aralıksız süren büyüme trendi, ağustos ayında bir önceki aya göre 1,7 puanlık kayıpla bitti. Bu dönemde mevsimsellik hemen hemen tüm bölgelerde olumlu etkisini göstermekle beraber tamamlanan işler yerine başlayan yeni inşaatlar, ağustos ayındaki düşüşü engellemek için yeterli gelmedi.


Geri Dön