26 / 04 / 2024

Konuta talep sürüyor!

Konuta talep sürüyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Türkiye ekonomisinin, 2018 yılında yüzde 5 büyümesini beklediklerini açıkladı.




Dünya ekonomisinde başlayan büyüme trendinin bu yıl da devam etmesini edeceğini açıklayan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Türkiye ekonomisinin bundan olumlu etkileneceğini kaydetti. Erbil, 2018’de yüzde 5 büyüme bekliyor.

Milliyet Gazetesi'nden Kadife Şahin'in haberine göre; 2017 yılının büyüme açısından çok olumlu geçtiğini sözlerinde vurgulayan Erbil, Türkiye ekonomisinin bu yıl da büyümesini sürdüreceği dile getirdi. İhracat ve turizmde olumlu gelişmelerin olduğunu söyleyen Erbil, tüketim talebinin devam edeceği görüşünü iletti.

Konut kredisi talebinin sürdüğünü bildiren Erbil, “Belli bir kesimden konut kredisine ciddi talep var. Yatırım değil ihtiyaç amaçlı alınıyor” dedi. 2017’de devreye sokulan Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinin istenen moral ve motivasyona büyük destek verdiğini ifade eden Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, enflasyonu ise Türkiye ekonomisinin ‘yumuşak karnı’ olarak tanımladı. Erbil, enflasyonun yılın ikinci yarısında düşüş trendine girmesini beklediklerini söyledi ve bu yıl için yüzde 4 ile 5 oranında büyüme öngördüklerini dile getirdi. 
 


Geri Dön