28 / 03 / 2024

Konutlarda yenilenebilir enerjiyi teşvik edecek kanun onaylandı!

Konutlarda yenilenebilir enerjiyi teşvik edecek kanun onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onayladı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca 7103 sayılı "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Kanuna göre, eski bakanlara ve milletvekillerine görevde iken verilen diplomatik pasaportların geçerliliği, görevlerin sona ermesi halinde de devam ettirilecek. İşverenlerce okul öncesi çağındaki çocuklar için verilen kreş ve gündüz bakımevi hizmeti vergi dışı bırakılacak.

Konutların çatı veya cephelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılması teşvik edilecek. Elektrik motorlu otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıtlar ile elektrik motorlu motosikletler Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu kapsamına alınıyor. Bu araçlar, ilgili kanunun tarifesindeki muadil araçların vergi tutarının yüzde 25'i oranında vergilendirilecek.


Geri Dön