26 / 04 / 2024

Konutta 2020 tempolu geçecek!

Konutta 2020 tempolu geçecek!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, gayrimenkul sektöründe 2019’un son çeyrekte yapılan ataklarla geride bırakıldığını belirtirken, 2020’de konut satışı ve yeni projelerin daha aktif olacağını söyledi…



Gayrimenkul sektörünün 2019’un ilk yarısında yüksek faiz oranlan, yüzde 1’in üzerinde seyreden konut kredisi faizleri ve kur dalgalanmalarının getirdiği bir yavaşlama yaşadığını anlatan Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yılın ikinci yarısında ise iyileşmenin hissedilir boyutta yaşandığını dile getirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bu düzelmenin hükümetin çalışmaları ve kamu bankalarının faizi düşüren hamleleriyle yaşandığını belirten Çetinsaya, “Bu tablo sektör açısından oldukça memnun ediciydi. Son çeyrekle toparlanma sürecine giren inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2019 yılını 1 milyonun üzerinde konut satışı ile tamamlayacağı aşikardır. Bu olumlu tablonun 2020 yılı içinde iyi bir başlangıç olacağını söyleyebiliriz” dedi.

Çetinsaya, 2020 yılının gerek ülke ekonomisi, gerekse inşaat sektörü açısından çok daha aktif geçeceğini öngördüklerini kaydederken, “Bu hareketlilik elbette konut satışlarına da yansıyacaktır. Sektörümüzün 2020 yılı ile birlikte gerek konut satışları, gerekse yeni projelerin hayata geçirilmesiyle eski parlak günlerini yakalayacağı kanaatindeyim”  değerlendirmesini yaptı.

İstikrarlı büyüme

Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında koyulan hedeflere ise her geçen gün daha da yaklaştığına dikkat çeken Çetinsaya, “Ekonomi alanında ülkemizin son 10 yılma bakıldığında büyük bir yol kat edildiğini, önemli atılımlar ve büyüme oranları kaydedildiğini görüyoruz. Temsilcisi olduğumuz inşaat sektörü de yıllardır ülkenin lokomotif sektörü olarak büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki; ülkemiz yakın bir gelecekte hem bulunduğumuz coğrafyadaki ^üstünlüğünü artıracak, hem de ekonomideki istikrarını sağlamlaştıracaktır” dedi.


Geri Dön