19 / 04 / 2024

Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!

Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!

İstanbul'un Anadolu Yakası gayrimenkul sektöründe değer kazanmaya devam ediyor. Bölgede, ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte oturumcu talebi de yüksek.



İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konut yatırımları gün geçtikçe artıyor. Bölgede hızlanan proje yarışının temelinde ise mega ulaşım yatırımlarının etkisi gözlemleniyor. 


3. Köprü, metro-metrobüs yatırımları, Marmaray, Avrasya Tüneli gibi belli başlı ulaşım yatımları yakanın değerini artırdı. Ulaşım kolaylığı nedeniyle hem yatırımcı, hem de oturumcu için tercih sebebi arasında.


Bölgenin merkezleri Kadıköy, Kartal, Maltepe ve Ümraniye olarak görülüyor. Anadolu Yakasının Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli gibi yeni gelişim noktaları fiyat nedeniyle tercih ediliyor. 


Finansın merkezi


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Ataşehir ve Ümraniye başta olmak üzere birçok ilçeye değer kattı. 2011 yılından bu yana düzenlenen imar planlarıyla gözde olmaya başlayan bölge, finansın merkezi konumuyla artarak değerlendi. Bölgedeki en düşük metrekare fiyatı 4 bin liradan başlayıp 14 bin liraya çıkıyor. Ataşehir’in gelişimi konut projeleri ile başladı, özellikle Batı Ataşehir’deki konut projeleri sebebiyle bölgede yüksek değer artışları başladı. 


Çekmeköy potansiyeli


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



Gayrimenku projeleri ile öne çıkan Çekmeköy’de ortalama metrekare fiyatı 2 bin 800 lira olarak belirlendi. İlçede konutların ortalama geri dönüş süreleri 24 yıl. Çekmeköy’de Ağaoğlu, Sinpaş, Sur Yapı, Tepe İnşaat, Dekon İnşaat gibi birçok firmanın tercih ettiği bölgenin değerinde artış yaşanıyor. 


Sancaktepe ikiye katladı


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



Ümraniye-Sancaktepe metro hattı çalışmasıyla markalı konut geliştiricilerin ilgisini çeken bölgede konut fiyatlarındaki artış ikiye katlandı. Sancaktepe'nin önemi Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu sebebiyle artıyor. İlçede, ortalama konut   metrekare fiyatı 2 bin 600 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl. Yükselen değere sahip bölgede Halk GYO’nun Bizimtepe Aydos, NEF Sancaktepe 19, Sur Yapı’nın Lavender ile Muhit Sancaktepe, Sinpaş Yapı’nın Köyceğiz, Sinpaş GYO’nun Aydos Country, Ortadoğu Grup’un Resim İstanbul projesi bulunuyor.


Kadıköy’de rekabet hız kesmiyor


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



Kadıköy, Anadolu yakasında fiyatı en yüksek olan ilçeler arasında. Merkezinde eski yapıların yer aldığı ilçe metro hatlarıyla değerlendi. Ortalama konut fiyatı 7 bin 500 lirayı aştı. Kadıköy; Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy’den sonra İstanbul’un konut fiyatlarında en yüksek ilçe olarak görülüyor. İlçede Teknik Yapı’nın birçok yen, projesi bulunuyor. Kadıköy'de Sur Yapı’nın Excellence Koşuyolu, Mesa Mesken’in Mesa Koz, Nuhoğlu İnşaat’ın Yenitepe Kadıköy, Dekon İnşaat’ın Dekon Suadiye Ametist, Aydoğan İnşaat’ın Aydoğanpark Göztepe gibi projeleri var.


Kartal’da dönüşüm farkı


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



Bölgede konut projelerinin en yoğun olarak inşa edildiği Kartal'da 70’e yakın proje bulunuyor. Bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projelerinin tamamlanması değeri katladı. Kartal’da ortalama konut satış fiyatı 3 bin 500 lirayı aşmış durumda. Dap Yapı, DKY, Mesa, Soyak, Teknik Yapı, Ege Yapı, Emay İnşaat, İş GYO gibi firmalar ilçede proje yarışında. 


Kurtköy Atak Yaptı


Konutta Anadolu Yakası rüzgarı!



10 yıl öncesinde konut alımı ve oturum için akıllardan bile geçmeyen Kurtköy, havaalanı, Teknopark, sanayiye olan yakınlık derken konutta vazgeçilmez haline geldi. Fiyatların katlandığı bölgeye Hızlı Tren İstasyonu, Pendik-Kartal-Tuzla feribot iskeleleri, Pendik Marina, metro hatları, Osmangazi Köprüsü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi değer kattı. En düşük metrekare satış fiyatı 3 bin 500 lira olan ilçede Yeşilyurt İnşaat, Lens Yapı, Erguvan İnşaat, Demirbaş Yapı, Başarır İnşaat, Ayse Yapı Okkalar İnşaat, İnsay Yapı proje üretiyor.


Konutta Avrupa Yakası farkı!


Milliyet


Geri Dön