26 / 04 / 2024

Konutta bahar fırsatları sürüyor! 50 bin TL'ye!

Konutta bahar fırsatları sürüyor! 50 bin TL'ye!

Bahar canlılığı yaşanan gayrimenkulde peş peşe açıklanan konut projelerinde her keseye göre daire var



Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde 40-50 bin liradan başlayan stüdyo ve 1+1 daireler de, ailelerin kira öder gibi taksitlerle alabileceği 2+1 ve 3+1'ler de mevcut. Seçkin ailelerin tercihi olan A+ projelerde ise fiyatlar milyon doları buluyor. İnşaatçılar, “Fiyatlar uygun, maliyet artışları önümüzdeki dönemde fiyatlara yansıyacak” uyarısını yapıyor.

KÜRESEL krize rağmen konut alma iştahının azalmadığı 2009'da, tüketicinin beklentilerine uygun projeler geliştiren firmalar kazançlı çıktı. 2010'a daha umutlu giren, 2011'de ise patlama bekleyen inşaat firmaları bu baharda da her keseye göre konutların bulunduğu projeleri peş peşe açıklıyor.

Sektörün önde gelen inşaat firmalarının yetkilileri, “Krizde yatmadık, yeni projeler geliştirdik. 2010 da, konut almayı düşünenler için fırsatlar barındırıyor. İstanbul'da konut fiyatları gerçek değerinin çok altında. Pahalı denilen projelerdeki fiyatlar bile krizi daha derin yaşayan Avrupa şehirlerindeki örneklerinden 5-10 kat daha uygun fiyata satılıyor” ifadelerini kullanıyor.

Teslimatlar hızlandı

İstanbul ve  Ankara  başta olmak üzere, geliştirilen nitelikli konut projelerinde teslimatlar da eskisi gibi değil, oldukça hızlandı. Bazı firmalar, projelerini 14-18 ay gibi, kısa sayılabilecek sürelerde teslim ederek öne çıkmaya çalışıyor. Bazı projelerde ise yüzde 1 peşinatla ve 700-800 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

Fırsat dönemindeyiz

Bugüne kadar yaklaşık 7 bin aileyi konut sahibi yapan Yeşil İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, “İstanbul'da çok büyük konut ihtiyacı olmasına rağmen büyük projeler yapılacak arsa sayısı az. Büyük çaptaki sosyal alanları gelişmiş projeler için talep çok. Kriz dönemlerini, kriz şartları çerçevesinde stratejiler geliştirip hızlı hareket edebilen şirketler için fırsat olarak görüyorum” diyor. Daha lüks projeleri rafa kaldırıp, dönemin şartlarına uygun olabilecek projelere öncelik verdiklerini bildiren Engin Yeşil, ürettikleri stratejiler sayesinde krizin en çok hissedildiği dönemlerde pek çok kişinin konut sahibi olmasına fırsat yarattıklarını söylüyor.

‘Acele edin' tavsiyesi

Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten ise krizden çıkış sürecinin hızlanması ile birlikte, konut satışlarının daha hareketli olacağını belirtiyor ve tüketicilere şu uyarılarda bulunuyor: “Her yeni proje prim yapacak diye bir garanti yok. Tüketicilerin mutlaka projenin konumunu, arkasındaki firmayı, projenin özelliklerini ve ödeme planlarının bir avantaj sunup sunmadığını incelemeleri gerekir. Bunun yanı sıra, kredi faizleri yükseliş trendine girdiği için, kredi kullanmayı planlayanların acele etmesinde büyük fayda var.”

Kredi faizleri uygun

Burak Erten ayrıca, krizin etkisinden çıkılmaya başlamasıyla, ülkelerin ekonomilerinin yeniden büyüme trendine gireceğini, büyümenin etkisiyle enflasyon ve faiz artışlarının yaşanabileceğini de ifade ediyor. Ekonominin hareketlenmesinin öncelikle inşaat ve gayrimenkule yansıyacağını ifade eden Burak Erten “Bizim piyasalarla ilgili görüşümüz hep olumlu oldu. Ama her zaman da ayakları yere sağlam basan politikaları, günlük hareketlere tercih ediyoruz” diye konuşuyor.

Elini çabuk tutan avantajlı alıyor

İNŞAAT firmaları, yeni dönemin şartlarına uygun projeler ve ödeme seçenekleri ile öne çıkmaya çalışırken, sundukları avantajlarla tüketicinin alım iştahını artırıyor, elini çabuk tutanlara ciddi kazanç fırsatı sunuyor. Bazı inşaat firmalar, lansman öncesi avantajlı satış kampanyaları ile müşteri çekiyor. Böyle bir avantajı Nisan ayında Bizim Evler-3 projesinde müşterilerine sunan İhlas İnşaat, ilk 150 daireyi 120 bin liradan başlayan fiyatlar ve 711 liradan başlayan taksitlerle sattı. Bu kampanya ile 150 daire kısa sürede tükendi. Bizim Evler-3'te halen daire fiyatları 130 bin liradan başlıyor. Bizim Evler-2'yi daha önce açıklanan tarih olan Eylül 2011'den 10 ay erken teslim edecek olan İhlas İnşaat, Bizim Evler-3'i de 2011 sonuna kadar teslim edecek.

Yeşil İnşaat da, ‘Dostlarımla Birlikte' kampanyası ile, Innovia3'ten ev alan ve tanıdığı 5 aileye daha projeden ev almalarında referans verenlere, stüdyo daire hediye ediyor.

Sur Yapı ise AdaPark projesinde 139 bin 500 liradan başlayan daireleri yüzde 1 peşinatla satıyor. Projede, yüzde 1 peşin ödeyen müşterilere, 6 ay sonra yüzde 4, 12 ve 24'üncü aylarda ise yüzde 10'ar olmak üzere kalan peşinatları ödeme fırsatı sunuluyor.

Tulip Gayrimenkul ise Ispartakule TulipTurkuaz'da yüzde 1 peşinatla daire satıyor. Ayrıca 6 ay taksit erteleme fırsatı sunulan projede, teslime kadar olan sürede taksitleri Tulip karşılıyor.

2010'a hızlı giren ve peş peşe yeni projeler, kampanyalar hazırlayan Gül Yapı ise, Beylikdüzü bölgesinin en yüksek yapısı olan Skyport Residence'de, 110 ay sıfır faiz ve 880 liradan başlayan taksitlerle daire satıyor.

FiYapı da, son projesi olan Esenyurt Fi-Life'ta satışa çıkardığı daireleri hızla satıyor. Projede 15 günde 500'den fazla daire satıldı. Halen 54 bin liradan başlayan 1+1'ler ve 89 bin liradan başlayan 2+1'lere ay sonunda yeni zam gelecek, 4 gün içinde daire alanlar kazançlı çıkacak.

Ankara'nın en lüks konut projesi olma iddiasındaki, 76 konutluk Parkvadi Premium-Teras Evler'de ise 70 seçkin aile aranıyor. Kuzu-Ulubol iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilen proje, Avrupa Konseyi tarafından ödüllendirilen Türkiye'nin ilk ve tek projesi.

Avrupa Konutları da 2 ay sonra teslim edilecek Atakent-2 projesinde, 229 bin liradan başlayan daireleri, yüzde 25 peşinat ve 1313 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuyor.

Garage Group ise Garage Zekeriyaköy Evleri ile, İstanbul'un en prestijli bölgelerinden birinde 107-138 metrekare aralığındaki 32 konutu 250 bin dolardan başlayan fiyatlara satıyor.
Hürriyet


Geri Dön