23 / 04 / 2024

Konutta bahar kampanyaları 2015!

Konutta bahar kampanyaları 2015!

Yıl içinde en çok satışı bahar dönemlerinde yapan gayrimenkul şirketleri, bu mevsime hareket katmak amacıyla kampanyalara hız verdi. Konut alana üste para veren bile var.



Henüz havalar kışın etkisinden kurtulamamış olsa da, inşaat firmaları, projelerinde sundukları yeni fırsatlarla baharı erken getirdiler. Kampanyalar yapımı tamamlanan hemen teslim daireleri kapsadığı gibi, lansman avantajı olan yeni projelerde de geçerli. 


İnşaat firmaları, yıl içinde en fazla satışı gerçekleştirdikleri bahar dönemine, kampanyalarla ve yeni fırsatlarla hızlı bir giriş yaptı. Söz konusu kampanyalarda indirim ve faiz desteklerinin yanı sıra kira desteği, finansman avantajları mevcut. Hatta konut alana, üste para veren bile var. 



Sektörü haziran ayındaki seçim öncesinde canlı tutmak da isteyen firmalar, bu nedenle fırsatları da çeşitlendirdi. Seçim öncesi ve sonrasında sektörde durgunluk yaşanmaması için cazip fırsatlarla sunulan kampanyaların, etkili olması bekleniyor. Bazı firmalar kişiye özel avantajlar sunarken, "kira öder fibi" sistemini de etkin kullanıyor. 




Taşındıktan sonra öde..

Denge Yapı'nın hayata geçirdiği "Mahal Sancaktepe" projesinde "Hemen Taşın, Peşinatı 1 Yıl Sonra Öde" adıyla bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya çerçevesinde konut alıcısı, yüzde 25'lik peşinat tutarını 1 yıl ertelerken, borcun kalan yüzde 75'lik kısmı için kredi kullanabiliyor. 




4 farklı seçenek ...

Gülsa inşaat - Bay Yapı Ortak Girişimi'yle Kartal Esentepe mahallesinde inşa edilen "Gökdeniz Kartal", bahar aylarına özel 4 farklı seçenek hazırladı. Buna göre, peşinatlar, krediler ve taksitler kişiye özel olarak değerlendiriliyor. 



Yüzde 1 peşinle taşın! 

Ağaoğlu Şirketler Grubu , "Yüzde 1 peşin, hemen taşın" kampanyası kapsamında yüzde 1 peşin ödeme yapan müşterilere, 60 ay vade için yüzde 0.47, 61-120 ay vade için 0.57 faiz oranı sunuyor. Kampanya, "My Tovverland", "My Home Maslak" ve "Andromeda Gold" projelerindeki hemen teslim dairelerde geçerli. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kampanyanın ilk üç günü 15 bin çağrı aldıklarını vurgulayarak, "Türkiye böyle bir kampanya bekliyormuş. 250 milyonluk stokla başladığımız kampanya büyük talep gördü. Kampanya bitimine kadar bu stoğu eritiriz" dedi. 



Peşinatı böldü...

Bahçeşehir'de, 50 bin metrekarelik alan üzerinde üç etaptan oluşan Dekar Aşmalı Bahçeler'de, ikinci etap satışları sürerken yeni bir ödeme kampanyası başlatıldı. Buna göre, satış sırasında yüzde 5 peşinat ödemesinin ardından, peşinatın geri kalan yüzde 20'si teslime kadar vadesiz bölünüyor. Ayrıca kampanya, konut kredisini de taşındıktan sonra ödeme fırsatı sunuyor. 




Peşinde yüzde 15 indirim...

Yaklaşık 47 bin metrekare satılabilir alan, 42 bin metrekare ortak-sosyal alan ve 4 bin 500 metrekare yeşil alana sahip Fikirtepe'deki İstanbul 216 projesinde uygulanan ödeme planına göre, 36 ay "0" faizle konut sahibi olunabiliyor. Ara ödemeli seçenekler ile aylık taksit miktarları müşterilere bırakılıyor. 31 Mart sonuna kadar peşin ödemede yüzde 10+5 indirim yapılıyor. 




Önce ev sonra taksit...

K Yapı ve Solid inşaat tarafından hayata geçirilen "Trendist Ataşehir"de bahar aylarına özel düzenlenen kampanya çerçevesinde yüzde 5 peşinatla alınan evler için, peşinatın kalan yüzde 20'si Ekim 2015 tarihinde ödenip, taksitlere de bir yıl sonra başlamak mümkün olabiliyor. 




18 ay kredi ödüyor...

Ege Yapı Group tarafından Bağcılar'da hayata geçirilen ve yaşamın başladığı Batışehir projesi, ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar için banka kredisi kullanmaksızın yüzde 15 peşinat ve yüzde 0.69 faiz oranıyla, 60 ay vade imkanı sunuyor. Aynı şirketin "Pega Kartal" projesinde ise dairenin peşinatı 3 yılda 3 taksitle ödeniyor. Ege Yapı Group, bu aşamada aylık 2 bin lira finansman desteği veriyor. Banka kredisi kullanan daire sahipleri, 18 ay boyunca banka kredisi tutarlarını bu finansman desteğiyle ödüyor. 



Milliyet - Duygu Erdoğan


Geri Dön