24 / 04 / 2024

Konutta çare yabancıda!

Konutta çare yabancıda!

28 Nisan'da kapılarını ziyaretçilerine açan Mall of Antalya 100 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Torun AVM'nin tanıtım toplantısında " “Yabancıya konut satışı önemli. Teşvik edilmeli." şeklinde sektöre yönelik açıklamalar yaptı.



Torunlar Grubu tarafından Antalya'da hayata geçirilen Mall of Antalya kapılarını 28 Nisan'da açmıştı. 100 milyon dolar yatırım bedeline sahip proje ile Torunlar AVM sayısını 11'e yükseltti. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, AVM’lerde 12 bin kişiye istihdam sağlandığını, yıllık ziyaretçi sayılarının ise 52 milyon civarında olduğunu ifade etti.


Mall of Antalya, Deepo Outlet'in yanında yer alıyor. Mall of Antalya sezon ürünleri satarken, Deepo ise outlet ürünlerin satını yapacak. Her iki AVM arasında da sinerji oluşacak.


ABD’deki gibi fiyat kaynaklı bir mortgage krizinin değil ama bir talep yetersizliği sıkıntısının olabileceğini söyleyen Aziz Torun sözlerini şu şekilde devam ettirdi; "“Bunda birçok irili ufaklı firmanın gayrimenkule girmesiyle oluşan arzla beraber, yeni projelerdeki konutların alıcısının Türk vatandaşları arasında sınırlı olması var. Metrekaresi 5 bin TL olan bir konutun alıcısı Türkiye’de sınırlı. Ancak yatırımcının mevcut durumda bu rakamlardan aşağıda yatırım yapması mümkün değil. Dolayısıyla yabancıya konut satışı burada öne çıkıyor. Yabancıların konut almasını teşvik edecek projelerin hızlıca geliştirilmesi ve mevzuatlarının hızlıca hazırlanması gerektiyor. Türk vatandaşlarının alım gücü yükselmiyor.”


Hürriyet 


Geri Dön