29 / 03 / 2024

Konutta faiz indirimi kredi kullanımını artırdı!

Konutta faiz indirimi kredi kullanımını artırdı!

80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Halkbank’ın Genel Müdürü Osman Arslan, “Müşteri, yatırımcı ve çalışanlarıyla büyük bir aile olan Halkbank Türkiye’yi geleceğe taşıyor” diye açıklama yaptı. 



Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “İsmini taşımaktan gurur duyduğumuz halkımıza layık olmak için durmaksızın çalışan bir banka olarak, 80. yaşımızda da 80 milyon yurttaşımıza hizmet verecek olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre 2002 yılından bugüne kadar olan dönemde aktif toplamını 15 kat büyüterek sektörün 5’inci, nakdi kredilerini 165 kat büyüterek sektörün 4’üncü, ve mevduatını 16 kat artırarak sektörün 3’üncü bankası haline geldiklerini söyleyen Arslan, şunları aktardı:

“360 yeni şube, 10 bin yeni çalışanla birlikte daha da büyüdüğümüz son 15 yılda kredili müşteri sayısını 3.3 milyona, toplam müşteri sayısını 11 milyona çıkardık. 28.8 milyar TL düzeyinde bir öz kaynak değerine sahibiz. 5-10 yıl gibi kısa bir süre içinde, uluslararası ölçekte daha da yaygınlaşacak, özellikle Balkanlar bölgesinde Avrupa’nın en etkin finansal kurumlarından biri olmaya çalışacağız.”

Arslan, toplam krediler içinde KOBİ kredilerinin payını yüzde 40’ın üzerine çıkarmaya kararlı olduklarını söyledi. Arslan, “Binlerce ailenin ev sahibi olma hayallerini ertelemesine kayıtsız kalamazdık. Ev sahibi olmanın herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz, konut kredilerinde faiz indirimi sonrası kredi  kullandırımımızın iki katına çıkmasının olumlu katkıları olacağına inanıyoruz” diye açıklama yaptı. 
 


Geri Dön