24 / 04 / 2024

Konutta faiz indirimi sevindirdi!

Konutta faiz indirimi sevindirdi!

Sıfır konut için banka kredilerinin faiz oranı yüzde 0.99’dan yüzde 0.79’a indi. Gayrimenkul sektörü kısa süre içerisinde hareketlendi...



Hazıne ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sıfır konut için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ta kredi faizlerinin yüzde 0.99'dan yüzde 0.79 düşürüldüğünü duyurdu.

Sabah'ta yer alan habere göre; gelişmenin ardından gözlerin çevrildiği gayrimenkul sektöründe canlanma başladı. Yatırımcının tekrar gayrimenkule yöneldiği 2019 yılının son çeyreğinde bu açıklamanın ardından özellikle kamu bankalarında yapılan kredi işlemleri ve vatandaşların kredi talepleri de büyük hız kazandı.

İzmirli sektör temsilcileri, devlet bankalarının kredi konusundaki desteğinin konut satışlarının da artıracağını ifade etti. Konut fiyatlarının şu anda en düşük seviyede olduğunu vurgulayan patronlar, yatırımcılara ve oturacağı konutu almak isteyen vatanadaşlara hızlı harekete geçmeleri konusunda çağrı yaptı.

YATIRIM DAVETİ

Konutta faiz indirimi sevindirdi!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Banka faizlerinin tek haneli takamlara düşüşüyle birlikte özellikle reel ekonomide inşaat ve sanayi sektöründe hareketlenme yaşandı" şeklinde konuştu.

Konutta faiz indirimi sevindirdi!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, "İnsanlar yeniden en güvenilir yatırım aracı olan gayrimenkule dönüyor" diye konuştu. 

Konutta faiz indirimi sevindirdi!

MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, "2019'un sonunda ise piyasaların yeniden canlanmaya başladığını görüyoruz. Yeni faiz indirimi sektörü daha da rahatlatacaktır"  ifadelerini kullandı. 
 

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!
 


Geri Dön