26 / 04 / 2024

Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor!

Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, nitelikli göç alan şehirlerin başında gelen İzmir’de, artan taleple birlikte konut ihtiyacının da devam ettiğini aktardı. 



Konut faizlerinin düşürülmesiyle birlikte, taleplerin de arttığını söyleyen Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, yılın son çeyreğinde sektörde bir hareketlenme yaşandığını ifade etti. Bu hareketlenmenin 2020 yılı için umut verici olduğunu da belirtti. Kenan Kalı, “İzmir’de Türkiye’den bağımsız olarak farklı bir ekonomik hareketlilik var. Türkiye ve İzmir’in geleceğine olan güvenimiz tam. Bu güvenden hareketle kentimizin ve insanların yararına olacak projelerimizle yatırımlarımızı bu yıl da sürdüreceğiz” dedi.

Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre, 2020’de ticaretin daha fazla canlanacağını belirten Kenan Kalı, “Ekonominin çarkları tekrar dönecek. Yeni yatırımlar ancak yılın sonuna doğru hayata geçirilebilecek” diye konuştu.

İzmir marka kent

İzmir’in yaşam kalitesi anlamında bir marka kent özelliğinde olduğunu da belirten Kenan Kalı, şunlara değindi: 

“İzmir, eğitim ve sosyal anlamda bir cazibe merkezi. Hoşgörüsü nedeniyle farklı unsurları birleştirebilme özelliğine de sahip. Bu nedenle özellikle büyük kentlerden nitelikli göç alıyor. Bu durum kentin lehine bir gelişme çünkü her işin profesyoneli yaşamak için İzmir’i tercih edecek.  İzmir  - İstanbul otobanının faaliyete açılmasıyla birlikte iki kent arası daha da yakınlaştı. İstanbul’un kaotik yapısından sıkılan, nitelikli ve kaliteli yaşam isteyenlerin aklında hep İzmir’e yerleşme planı var. Bu nedenle kente olan ilgi devam ediyor. İnşaat firmaları eğer nitelikli ve kaliteli konutlar üretmeyi sürdürürse sektörün de önü açık olacak.”

Kenan Kalı, Gözde Grubu’nun sağlık ve inşaat alanlarındaki yatırımlarının da sürdüğünü belirtti. 

 

İzmir 'en yüksek konut getirisi'nde üç il arasında şampiyon oldu!

4 büyük ilde konut fiyatları arttı!

En fazla konut satılan iller açıklandı! İşte ilk üç!


Geri Dön