19 / 04 / 2024

Konutta fırsat dönemi!

Konutta fırsat dönemi!

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle konut sektörü yeniden hareketlendi. Sektör temsilcileri İzmir'de gelecek aydan itibaren hareketlenmenin artacağını söyledi. 



Döviz kurunda düşüş, Merkez Bankası’nın politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19,75’e indirmesi ve bankaların aldıkları faiz indirimi kararları, inşaat sektörünü harektlendirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sektör temsilcileri İzmir’de gelecek aydan itibaren hareketlenmenin başlayacağını söyledi.

Konutta fırsat dönemi! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer şöyle konuştu: "Piyasaların beklentisi bu yöndeydi. Sektörün hareketlenmesinin de önü açıldı. Bu durum eylül ayından itibaren konut kredilerine de yansıyacak ve konut alım-satımları hızlanacaktır."

 Konutta fırsat dönemi!

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Caner Tan şu değerlendirmeyi yaptı: "Yatırımcı faiz oranları indiği ve döviz de stabil olduğu için en iyi yatırım aracı olarak gayrimenkule dönmeye başladı. Stoktaki daireler eski maliyetlerine göre hatta indirimli fiyatlarla satılmaya devam ediyor. Uygun fiyatlı direler hızla tükenecek, yeni projelerin önü açılacaktır. Bu koşullar altında önümüzde süreç gayrimenkul yatırımı için çok uygun."

 Konutta fırsat dönemi!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, "Türkiye’de konut fiyatlarının en az düştüğü il  İzmir  oldu. Faizlerin düşmesiyle birlikte konuta olan talep artacağı için fiyatlar tekrar yükselecek. Yatırımcılara tavsiyem faizlerin düşmesini beklemeden konut alımlarına yönelmeleri," ifadelerine yer verdi.

 

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir'den konut alan kazandı! 


Geri Dön