24 / 04 / 2024

Konutta fiyat artışı öncesi son fırsatlar!

Konutta fiyat artışı öncesi son fırsatlar!

İstanbul’daki satılık konut fiyatlarında metrekare bazında son dört ayda ortalama bin TL'lik düşüş kaydedilirken, uzmanlar 2019 yılında satış rakamlarının bu yıla göre en az yüzde 20 -25 oranında daha yüksek olacağı görüşünde.



2018 yılını zorlu geçiren gayrimenkul sektöründe gerçekleştirilen kampanyalar can suyu olurken; maliyetlerle konutların satış değerleri arasındaki makas da yüzde 30’u geçti. Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, buna rağmen ‘’Piyasada fiyatlar dibi gördü mü?’’ sorusuna cevap arayanların bekleyişi devam ediyor. Uzmanlar ise 2019 yılında satış rakamlarının bu yıla göre en az yüzde 20 -25 oranında daha yüksek olacağı görüşünde.

Fırsat kapıda

Son verilere göre İstanbul’daki satılık konut fiyatlarında metrekare bazında son dört ayda ortalama 1.000 TL'lik düşüş kaydedildi. Uzmanlar ise bu sürecin orta ve uzun vadeli gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler için bulunmaz fırsat olacağını belirtiyor.

En büyük gölge faiz

Sıfır konut projelerinde yüzde 40’lara varan indirimler vatandaşları cezbediyor. Kısa vadede daha çok gelir getirecek finansal enstrümanlar yerine uzun dönemde yüksek kâr getirisi ile öne çıkan gayrimenkul yatırımlarının tercih edilmesi yönündeki eğilim artmaya başladı. Kısa dönemli çekici faizi oranları veya döviz yatırımları bu alandaki uzun dönemli kazanımlara da gölge düşürüyor. Uzun dönemde emlakla üç kat daha fazla kazanma ihtimali varken, bankalar yüksek mevduat faizi ile vatandaşların tercihlerini adeta kilitliyor.Konut satın almak isteyenlerin taleplerini karşılayamayan bankaların tatlı kâr hırsı ise sektörü çıkmaza sürüklüyor.

Nerelerden ev alınır?

Uzmanlar, kentsel dönüşüm bölgelerindeki yoğun konut stoğundan dolayı bazı bölgelerde alıcılar için cazip fiyatlı evlerin bulunduğunu belirterek şu tespitleri yaptı: “Büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde alıcılar için ciddi fırsatlar var, özellikle İstanbul’da Sancaktepe, Esenyurt, Çekmeköy, Beylikdüzü, Kartal, Pendik, Tuzla gibi ilçelerde ve Kadıköy’ün birçok mahallesinde uygun fiyatla konut satın almak mümkün. Sıfır konutlardaki indirim kampanyanları ikinci el konut fiyatlarını da aşağı çekmeye devam ediyor. Düşük krediye ihtiyaç duyan ya da hiç kredi gerektirmeyen konutlar oldukça hızlı bir şekilde satılıyor. Konut yatırımının uzun dönemde daha çok kazandıracağı açık.”

Konutta en avantajlı dönem!

Konut kredisinde faizler düşmeye başladı!


Geri Dön