16 / 04 / 2024

Konutta sırtımız yere gelmez!

Konutta sırtımız yere gelmez!

Konut sektöründe başlatılan yeni kampanya ile sektörün nefes alması planlanıyor. Gayrimenkul sektöründe başlatılan kampanyalarla ekonomide şahlanmamız bekleniyor.



Konutta tarihi kampanya başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından başlatılan kampanyayla gayrimenkul sektörü rahat bir nedef alacak. İşte Akşam Gazetesi'nden Ebru Yaşar'ın haberi...


Konutta inanılmaz bir kampanya başladı. Adeta ülkemiz üzerine oluşturulan kriz senaryolarını silip atan bir kampanya. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un açıkladığı kampanyanın detaylarını okumuşsunuzdur. Yüzde 0.98’lik çok düşük faiz oranlarıyla tam 100 bin konut sahibini bulacak. Eğer bir konut edinmek isteyen varsa bu kampanyayı kaçırmamasını öneririm. Üstelik sadece yüzde 10 peşinat vermek yeterli. Belli ki Bakanımız, Emlak Konut’ta edindiği tecrübeleriyle yeni görevinde de çok önemli işlere imza atacak. Bu kampanyayı çok önemsiyorum. Çünkü öncelikle görmeliyiz ki böylesi bir kampanya düzenleyebilen bir ülke güçlü bir ülkedir. Her türlü saldırı altında olduğu bir dönemde bile vatandaşına uygun şartlar sağlayabilen bir ülkenin sırtı yere gelmez.

KİRALARDA DOLARA SON!

Sanki Amerika’yız. Hadi diyelim ki bazı ürünler ithal. Yani dolarla alınıyor.

Peki ya kiralara ne oluyor?

Türkiye’de bulunan, kiralayanı Türk vatandaşı, kiracısı Türk, müşterisi Türk olan yerlerde kiraları dolarla belirlemek hiç uygun değil. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak artık devletin bu duruma seyirci kalmayacağını açıkladı. Çok da iyi oldu. Alışveriş merkezlerinde, evlerde, dükkanlarda artık dövizle kiralama ve satış dönemine son verilecek. Temennim bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılması. Böylece Türkiye’ye yönelik saldırıların da bir nebze olsun önüne geçilmiş olur. Çünkü ne çekiyorsak bu her şeyin fiyatını dolarla belirlemek yüzünden çekiyoruz.


Geri Dön