19 / 04 / 2024

Konutta son 15 yılın en karlı dönemi!

Konutta son 15 yılın en karlı dönemi!

Etnik Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Aydın, inşaat sektörünün koronavirüs salgını sonrası sıçrama gösterdiğini ve konut sektörünün teşvikler ve krediler ile birlikte hızlı bir toparlanma yaşadığını belirtti. Aydın, "Konut almak isteyenler için de son 15 yılın en karlı günlerindeyiz" dedi...



‘Hayallerinizdeki yaşam alanlarını sizler için inşa ediyoruz’ diyen Etnik Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Aydın, İzmir'deki konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Teknoloji yardımıyla yenilikçi fikirler ürettiklerini belirten Aydın, İzmir’deki dönüşüm ve son yıllarda artan yüksek binaların planlanmasına ilişkin dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Milliyet'ten Selen Deniz'in haberine göre; kaliteden ödün vermeden doğru, eksiksiz ve zamanında iş teslim etmeyi kendisine ilke edinen Etnik Grup, İzmir’de birçok prestijli projeyi hayata geçirdi. 

Çoğunlukla kentsel dönüşüm projeleri yaptıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Onur Aydın, “Projelerde insanca yaşam koşullarının sağlanması, kent estetiği, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ile özellikle deprem riski göz önüne alınmalı” diye konuştu. 

Onur Aydın, şu açıklamalarda bulundu: 

- Etnik Grup olarak hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

Etnik Grup, inşaat sektöründe ana müteahhitlik, kentsel dönüşüm, gayrimenkul ve proje geliştirme hizmetleriyle faaliyet gösteriyor. Fizibiliteden projelendirmeye, detay çözümlerden malzeme seçimine kadar her safhada çağdaş teknolojiye dayalı hizmet veriyoruz. Ayrıca firmamız 2015 yılı itibariyle Zimbabve ve Amerika Birleşik Devletleri’ne mermer, mozaik ve seramik ihracatı yapıyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kenti İzmir’de, hem kamu hem de özel sektörün kentsel dönüşüm projeleri yoğunlukta. Dönüşüm, insanca yaşam koşullarının sağlanması, kent estetiği, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gibi gereksinimlerin yanında doğal afet riski de değerlendirilerek yapılmalı. Herhangi bir doğal afet sırasında olası can ve mal kaybını önlemek için oluşabilecek riskler öngörülmeli, buna göre gerekli tedbirlerin alınıp olumsuz sonuçların hafifletilmesi sağlanmalı.

- Emlak sektörü Covid-19 sonrasında bir sıçrama yaşadı diyebiliriz sanırım. Önemli kredi teşvikleri geldi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Emlak sektöründe Kovid-19 salgını sonrası yaşanacak gelişme ve beklentilere yönelik araştırma, tüketicilerin, çevreye duyarlı ve dışa bağımlılığı az konutları daha çok tercih edeceğini ortaya koydu. İnşaat işleri, Kovid-19 sonrası inanılmaz bir artış gösterdi. Teşvikler ve krediler ile birlikte hızlı bir toparlanma yaşayan sektör, verilen destekler sayesinde satışların da artmasıyla olumlu bir değişim yaşayacak. Konut almak isteyenler için de son 15 yılın en karlı günlerindeyiz.

- Yeni yapılan yüksek binalar, residence projeler ile birlikte İzmir’in çehresi bozuluyor mu?

İzmir’de yakın tarihte oldukça yüksek binalar inşa edildi. İstanbul ve Ankara’da yüksek yapılar doğru projelendirme yapılmadığı için kentin altyapısında çok ciddi sıkıntılara sebep oldu. Çünkü yüksek binalar normal apartmanlar gibi her yere inşa edilemez. Doğru projelendirme olmazsa bu binaların şehrimizin siluetini olumsuz değiştirebileceğini düşünüyoruz. 

Ev'de düşük faiz dopingi!

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 10'a çıktı!


Geri Dön