20 / 04 / 2024

Konutta yeni gözde: Kayabaşı!

Konutta yeni gözde: Kayabaşı!

TOKİ başlattığı konut hamlesiyle yatırımcıların gözdesi haline gelen Kayabaşı'nda 5 yıl öncesine kadar orta ve alt gelir grubuna hitap eden daireler şimdi Emlak Konut GYO güvencesi ve markalı şirketlerin imzasıyla inşa edilip satılıyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) başlattığı konut hamlesiyle yatırımcıların gözdesi haline gelen Kayabaşı'nda 5 yıl öncesine kadar orta ve alt gelir grubuna hitap eden daireler şimdi Emlak Konut GYO güvencesi ve markalı şirketlerin imzasıyla inşa edilip satılıyor. 


6 yılda nüfusu 300 bini aşan bölgede ard arda satışa çıkan projelerdeki konutların kısa sürede tükenmesinde, Kayabaşı'nın gelecek vaat etmesi kadar Emlak Konut GYO'nun da rolü bulunuyor. 


DEĞERİNE DEĞER KATIYOR 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin bölgeden geçmesi beklentisiyle değeri yükselmeye başlayan Kayabaşı'nın, Sağlık Kent ve Bioistanbul, Şehir Meydanı, botanik park gibi dev projelere ev sahipliği yapacağını söyledi. 370 dönümlük şehir parkının 270 dönümünün kamuya terk edildiğini kaydeden Kurum, "Kayabaşı bölgesinde sağlıklı yaşam imkânları sunacağız. İstanbul'un en büyük ihtisas hastaneleri, 60 bin metrekarelik meydan, 5 bin kişilik camii, kamu kurum ve kuruluşlannın yer alacağı binalar, yeni havaalanı ile 3. Köprüye bağlantı yolları bu bölgeden geçecek. Aynca e-6 otobanının Tema Park mevkiinde dev bir kavşak ile trafiği rahatlatıcı bir proje de başlatılıyor" dedi. Emlak Konut'a olan güvenin kendileri için önemli bir referans olduğunu vurgulayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bizim için insanlarımızın konut konusundaki beklentileri herşeyden önce geliyor. Bu yılki 10 bin konut hedefimizi yakalayacağız. Yılsonunda 4.5 milyar liralık ciro hedefimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. 2015 yılının ilk aylarında dere ıslahını gerçekleştirdiğimiz Kayabaşı'na komşu Ayazma bölgesinde 1.200 konutluk bir projeye başla- I yacağız" diye Konuştu. 



AYAZMADA FİYATLAR UYGUN 

Ayazma projesinde uygun "fiyatlı dairelerin olacağını belirten Kurum, "Bölgede toplam 5 bin konutluk bir planlamamızın yanı sıra tasarımını yaptığımız arsalar da bulunmakta. Kayabaşı'nın geleceğine yatınm yapanlar kazanacak. Metrekare fiyatlar geçen yıl 1.800 lira idi bugün ise 3.500 - 4.000 lira bandına yaklaştı. Bölge gelişime açık. Rakamlar daha da yukarı çıkacak" değerlendirmesinde bulundu. 


Yeni Akit 


Geri Dön