29 / 03 / 2024

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız bankalar konutun yüzde kaçına kredi verir diye merak ediyorsanız,işte konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusunun yanıtı.



Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsunuz. Bu hususta en çok merak edilen sorulardan biri olan konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusu hemen yanıtlayalım.


Konut kredisi uygulamalarında, konutun değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Konut kredisi uygulamalarında evin değerinin yüzde 25'ini kendi bütçenizden vermeniz gerekiyor.



Karar Sayısı: 3980 Karar Tarihi: 16/12/2010

(18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.) 


"1- 01.01.2011 tarihinden itibaren; 


a) Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının % 75, 


b) Ticari gayrimenkul alımı amaçlı kullandırılacak taksitli ticari kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan ticari gayrimenkulün değerine oranının % 50 ile sınırlandırılmasına, sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurulumuz veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılmasına ve sınırlamada bu değerlerin kullanılmasına,

.....

karar verildi."



Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Kredi için eksper evin değerinin %75′ine kadar kredi verebileceğinden evin değerinin daha yüksek bir kısmını peşinat olarak ödemeniz gerekiyor. Eksper eve düşük fiyat biçerse rapora itiraz etmeniz mümkün oluyor. Banka itirazı kabul ederse eksper bir daha gelecek, ve büyük ihtimalle değeri biraz yükseltecektir.



Evin tamamına konut kredisi!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com




Geri Dön