24 / 04 / 2024

Konya Beyşehir'de tarihi köprü restore ediliyor!

Konya Beyşehir'de tarihi köprü restore ediliyor!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Osmanlı Devleti döneminden kalma tarihi köprü oluşan hasarlar yüzünden tehlike arz ettiği için onarılarak restore ediliyor..



Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Osmanlı Devleti döneminden kalma tarihi köprü oluşan hasarlar yüzünden tehlike arz ettiği için onarılarak restore ediliyor.

1999 yılında Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilerek koruma altına alınan eski Çarşamba Çayı’nın üzerine kurulu bulunan tarihi Bada Köprüsü’nün restore çalışmaları devam ediyor.


Beyşehir’in Bayavşar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve bölgedeki tarihi eserlerin olduğu yerleşim merkezlerine ulaşımı sağlayan turizm yolunu da birbirine bağlayan Osmanlı Devleti döneminden kalma tarihi köprü, bir süre önce can ve mal güvenliği açısından büyük tehlike arz ettiği gerekçesiyle araç trafiğine kapatılmıştı. Hasarların giderilmesi için restore edilmesi kararı verilen Bada Köprüsü ile ilgili olarak Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmıştı.Karayolları tarafından ihaleye çıkarıldıktan sonra işi üstlenen firma tarafından başlatılan restore çalışmalarının bitme aşamasına geldiği öğrenildi.


Ulaşıma kapatılan tarihi köprünün paralelinde uzanan servis yolundan trafik akışı sağlanırken, önceki yıl başlanan restore çalışmaları son aşamaya geldi.200 gün içerisinde bitirilmesi hedeflenen tarihi köprünün onarım ve restore işinin tamamlanmasının ardından tekrar araç trafiğine açılması bekleniyor.


Milliyet


Geri Dön