28 / 03 / 2024

Konya Beyşehir'deki konut açığı TOKİ ile giderilecek!

Konya Beyşehir'deki konut açığı TOKİ ile giderilecek!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde giderek artan konut açığının hayata geçirilecek TOKİ projeleriyle kapatılmasına gayret gösterildiği belirtildi.



Konya’nın Beyşehir ilçesinde giderek artan konut açığının hayata geçirilecek  TOKİ  projeleriyle kapatılmasına gayret gösterildiği belirtildi.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in hem genç nüfusa sahip hem de nüfusu giderek artan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla nüfusu artan bir şehirde konut açığı da her geçen gün büyüyor. Ama biz bu konut açığını kapatabilmek için belediye olarak da üzerimize düşen her türlü gayreti ortaya koyuyoruz” dedi.

Beyşehir’de konut açığını giderme konusunda müteahhitlerin de ürettikleri konutlarla olağanüstü bir performans sergilediğini ifade eden Özaltun, TOKİ Başkanlığı’nın devreye sokacağı yeni toplu konut hamlelerinin de bu sorunun çözümüne katkı sunacağını söyledi. Beyşehir’de özellikle dar gelirli ailelere hitap eden toplu konut projelerini hayata geçirmek istediklerini dile getiren Başkan Özaltun, bu konuda belediye olarak müracaatta bulundukları TOKİ Başkanlığı’nın da kendilerine olumlu cevap verdiğini ve yeni bir toplu konut projesini hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Başkan Özaltun, “Sadece Beyşehir merkez değil, tüfek sektörünün kalbinin attığı ve büyük bir konut sorunu yaşanan Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde de alt ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza hitap eden 1+1 ve 3+1 dairelerin inşa edileceği projeler üretildi. Vatandaşlarımızın Bu konutlara müracaat sayısı 316’yı bulmuş durumda. Vatandaşlarımıza buradan bir müjde vermek istiyoruz. 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Beyşehir merkezdeki TOKİ müracaatları sona ermiş durumdaydı ama Üzümlü ve Huğlu mahallelerindeki müracaatlar 20 Ağustos’a kadar süreceği için merkezdeki başvuruların da bu tarihe kadar uzatılması planlanıyor. Üzümlü ve Huğlu’da da yeterli sayıya ulaşılacağını ümit ediyorum. Ulaşıldıktan sonra TOKİ Başkanlığı üç ayrı merkezle birlikte ihaleye çıkacak” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön