19 / 04 / 2024

Konya Cihanbeyli'ye gençlik merkezi inşa edilecek!

Konya Cihanbeyli'ye gençlik merkezi inşa edilecek!

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, bu ay içerisinde ilçeye kazandırılacak Gençlik Merkezi’nin ihalesinin yapılacağını söyledi.



Konya’nın Cihanbeyli ilçesine belediye ile Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından “Gençlik Merkezi” kazandırılıyor. İlçede büyük bir eksikliği giderecek olan merkez, yıkılan eski Anadolu Lisesi binasının arazisine yaptırılacak.


Gençlik Merkezi ihalesinin bu ay içinde yapılacağını açıklayan Başkan Kale, inşaatın kısa sürede tamamlanarak eserin Cihanbeylili gençlerin hizmetine sunulacağını belirtti. Merkezde dans-folklor salonu, kütüphane, çok amaçlı salon ve daha birçok birimin bulunacağını ifade eden Kale, burada bilgisayar, müzik, plastik sanatlar, heykel ve resim kurslarının düzenleneceğini kaydetti. Gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Mehmet Kale, geleceğimizin teminatı olan genç beyinleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik sosyal çalışmalarının bundan böyle de devam edeceğini ifade etti.

Başkan Kale, “Merkezimiz Cihanbeylili gençlerimiz için sohbet ve muhabbet ortamının sağlanacağı bir sosyalleşme zemini hazırlayacak. Serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri güzel bir esere kavuşacaklar. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gençlik Merkezimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Milliyet


Geri Dön