19 / 04 / 2024

Konya Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre binası açıldı!

Konya Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre binası açıldı!

Konya’nın Derbent ilçesinde, devlet vatandaş işbirliği ile yapılan Derbent Toplum Sağlığı Merkezi Entegre Hizmet binası düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine açıldı.



Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Derbent Belediyesi ve Derbentli hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan hizmet binasının açılışına, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, şube müdürleri,ilçede görev yapan daire ve kurum amirleri, sağlık camiası mensupları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Şu anda bitmiş, hizmete hazır, donanımıyla, içerisindeki çok değerli sağlık çalışanlarıyla bir entegre hastanemizin önündeyiz” dedi. Süreçte çok büyük güçlükler ve zorluklar önlerine çıkmasına rağmen Konya’nın tüm ilçelerinde bunları aşarak sağlık hizmetlerini halkla buluşturduklarını anlatan Baloğlu, “Bu hizmeti, her şeyin en güzeline layık olan sizlerle buluşturduk ve inşallah bundan sonra da buluşturmaya devam edeceğiz. Konyamızda entegre hastaneler zinciri, Çumra ile başladı, Altınekin, Çeltik, Emirgazi, Akören, Derebucak ve diğer küçük ilçelerimizde son nokta Derbent oldu” diye konuştu.


“YÖRE İNSANININ DERDİNE DERMAN OLACAK”

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar konuşmasında, Derbent ve kendileri için mutlu bir günü birarada yaşadıklarını belirterek, “Bu gün, bizim hasretle beklediğimiz bir gündü. Burada 24 saat sağlık hizmeti verilmesi Derbent için ne kadar büyük bir önem teşkil ediyor. Buraya gelen yaşlı amcalarımız ve dedelerimizden bu anlaşılıyor, çünkü onlar bunun kıymetini biliyor. Burada bize 5 katlı bir hastaneye ihtiyaç yok, burası yaraya bir pansuman ya da dikiş veya şeker, tansiyon, röntgen çekimi ve acil hizmetler gibi çok ihtisas istemeyen sağlık hususlarında yöre insanının derdine derman olacaktır. Başta milletvekilimiz olmak üzere emeği geçen tüm kurumlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


“SAĞLIK’TA DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞİYOR”

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu da, entegre hizmet binasının yapımının devlet vatandaş işbirliği ile gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Gerçekten sağlıkta önemli bir dönüşüm gerçekleşiyor son yıllarda ve bu dönüşümün bir yansıması olarak bu hizmet binamızı ve burada yapılacak hizmetleri görmekteyiz” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, Derbent ilçesinde yaşayanların hayallerinden birisinin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, zaman içerisinde buradaki hizmetlerin çeşitlenmesini, kalitelenmesini beklediklerini kaydetti.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz ise, entegre sağlık merkezine dönüşüm süreciyle başlayan hayırlı bir hizmetin Derbent halkına sunumu dolayısıyla mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ve mehteran gösterilerinin ardından merkezin yapımına katkısı olan hayırseverlere teşekkür belgeleri verildi, plaket takdimleri gerçekleştirildi.

Yapılan duanın ardından kurdela kesilerek merkezin açılışı yapıldı. Protokol ve katılımcılar daha sonra hizmet vermeye başlayan merkez binasına girerek bünyesindeki birimleri gezdi.



Hürriyet 


Geri Dön