20 / 04 / 2024

Ereğli'de metruk binalar yıkılıyor!

Ereğli'de metruk binalar yıkılıyor!

Konya’nın Ereğli ilçe Belediyesi vatandaşların rahatsız olduğu, uyuşturucu madde kullanımı açısından risk taşıyan metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor.



Belediye Ekipleri Meydanbaşı Caddesi’nde bölge halkının ve vatandaşların rahatsızlık duydukları için uzun yıllardır şikayet ettikleri 2 katlı metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Söz konusu binada yaşayan kişilerin çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle sık sık şikayet konusu olan ve yıkılma tehlikesi bulunan binanın yıkılmasıyla hem çarpık yapılaşmanın hem de görüntü kirliliğinin önüne geçen Ereğli Belediyesi vatandaşların da takdirini kazandı.


Vatandaşların huzur ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli genelinde vatandaşların rahatsız olduğu, uyuşturucu madde kullanımı açısından risk taşıyan metruk binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Özgüven, bu çalışmalar kapsamında gerçekleşen metruk binaların yıkımlarının devam edeceğini vurgulayarak, "Özellikle uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanıma açık olan metruk binalar tespit edilerek gerekli işlemleri hazırlıyor ve yıkımını gerçekleştiriyoruz. Tehlike arz eden, yıkılmaya yüz tutmuş bu binaları yıkarak hem çarpık yapılaşmanın hem de görüntü kirliliğinin önüne de geçmiş oluyoruz. Bu tür binaların yıkılarak kaldırılmasıyla şehrin nefes alacağı alanlarda ortaya çıkıyor. Halkımızın huzur ve güvenlikleri yanında şehrin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bizlere bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön