26 / 04 / 2024

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi'nin temeli atıldı!

Konya Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi'nin temeli atıldı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi temel atma töreni yapıldı.



27 yıl önce başlayan bir hayalin ürünü olan Eski Garaj Projesinin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ”Seçim vaatlerimiz arasında yer alan yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip , 750 metrekaresi özel mülkiyet olan ortak arazimizi yoğun mücadele ve çalışmalarımız sonucu Allah’ın izni ile ifraz yapmak kaydıyla Seydişehir’in 27 yıllık hayaline nokta koyuyoruz ”şeklinde açıklama yaptı. 


Farklı projelerin hazırlandığını ve kamuoyu ile paylaşılan projelerden en uygun olanın projenin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Tutal, ”Kapalı ve açık otoparkı,iş merkezleri, konutlar ve meydanı olan 30 milyon lira bedelinde 3,5 yıl önce biz çalışmalarımızda şunu ifade etmiştik; Seydişehir’de saç ayağını oluşturalım, AK Parti Hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi diye. Bu güne kadar seçim beyannamemizde vaat etmiş olduğumuz projelerimizin hepsini artı diğer projelerimizde eklemek suretiyle gerçekleştirdik. Bir kısmı tamamladık, bir kısmı devam ediyor. Daha ferah daha huzurlu şehirde yaşamanız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerimizin bir kısmı Bakanlıklarla yani AK Parti Hükümeti ile yapılan çalışmalar, bazıları Büyükşehir Belediyemizle, bir kısmı ise kendi öz kaynaklarımızla yapmış olduğumuz çalışmalar. 3 büyük projemiz vardı birisi burası, diğeri Kuğulu Vadisi projesi, şu an çalışmaları devam ediyor. Bir diğeri de Seyit Harun Veli Cami ve etrafının açılması idi. Sağ olsunlar Büyükşehir Belediyemiz projeyi üstlendi. İlçemizin önünü açabilecek jeotermal çalışmalarımız vardı. Kuyuları açtık. Projemiz hazır 1 ay içerisinde hep birlikte temelini atacağız. Seydişehir’in ufkunu değiştirecek projeleri şu anda uyguluyoruz. Allah’ın izni ile eskileri hep yeniye çeviriyoruz. Seçim beyannamemizde 30 civarında projemiz vardı. Bu projelerin tamamına bu gün ya başladık, ya tamamladık, ya da devam etmekte. Bunun yanında eklemiş olduğumuz 40 yakın projeyi Seydişehirlilerin hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. 3,5 yıllık zaman dilimi içerisinde yoğun bir çalışma içerisine girdik. Sizlerin daha ferah, daha huzurlu bir şehirde yaşaması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca destekleri için Kaymakamımıza, Büyükşehir noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire başkanlarımıza, milletvekillerimize, genel başkanımıza, bakan yardımcımıza, beraberce çalıştığımız ilçe belediye başkanlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum”  dedi.


Milliyet 


Geri Dön