25 / 04 / 2024

Konya Karatay'ın çehresi değişiyor!

Konya Karatay'ın çehresi değişiyor!

Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Mevlana Bölgesi çevresindeki kentsel dönüşüm projesinin Karatay’ın çehresini değiştireceğini söyledi.



Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Genç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Rasyonel Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sadrettin Soranlar’ı ziyaret ederek, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması öncesinde açıklamalarda bulundu.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ziyarette Karatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pirinç, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri ve AK Parti Karatay Gençlik Kolları Yönetimi katıldı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 1 Kasım seçimlerinde Konya’dan AK Parti’ye yüzde 75 oy çıktığını dile getirdi. Konya için 16 Nisan’da en az yüzde 80 “Evet” oyu beklediklerini dile getiren Hançerli, 1 Kasım seçimlerinde Karatay ilçesinin yüzde 85. 7 oy oranı ile AK Parti’yi desteklendiğini aktardı.


SEÇİM ÇALIŞMADAN KAZANILMAZ


16 Nisan öncesi teşkilat mensupları ile birlikte dolaşarak, emek verilerek, referandumda gereken sonucu alacaklarına inandıklarını kaydeden Hançerli, gayret ve çabalarla sonuca ulaşacaklarının altını çizdi. Hançerli, “Teşkilat üyeleri ve Meclis üyeleri ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeni sistemde rejim değişikliği değil, sistem değişikliği gelecek. 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkması durumda 17 Nisan’da sistem değişikliği yaşanmayacak. Anayasada Kasım 2019’da ilk seçimler yapılacak diyor. 17 Nisan’da başka bir Türkiye olacak yönündeki yanlış algılar oluşuyor. İlk başta yapılacak iki başlılık ortadan kaldırılacak. Türkiye tek partili iktidarlar döneminde atak yapmıştır. 16 Nisan yeni bir sürecin başlangıcı olacak” dedi.


KARATAY YENİ PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GELECEK


Karatay ilçesinde devam eden projeler hakkında da bilgi veren Hançerli, Mevlana Bölgesi çevresindeki kentsel dönüşüm projesinin Karatay’ın çehresini değiştireceğini aktardı. Hançerli, “Mevlana Türbesi’nin çevresinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. O bölgeye 58 trilyon kamulaştırmaya para harcadık.  Toplamda 230 bin metrekare alanda yeni projeler inşa edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kent Müzesi projesi yer alıyor. 984 daire, 32 dükkan, Yazma Eserler Bölge Kütüphanesi devlet desteğiyle yapılacak. Orta ölçekli şehirler içerisinde ilk Konya gelecek. Güzel bir mimariyle, projenin bitimiyle güzel bir görünüm kazanacak. Son 5 sene içerisinde Karatay ilçesindeki nüfus artışında patlama yaşanıyor. 5 seneye kadar Karatay ilçesinde 3 katlı, 5 katlı apartmanlar kalmayacak. Karatay ilçesi yeni projelerin merkezi haline gelecek. Karatay ilçesinde 5 sene içerisinde 125 bin nüfusluk bir imar hareketi var” diye konuştu.


GENÇLER İÇİN PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ


Karatay ilçesinde yaşayan gençler için şehrin farklı noktalarında eğitime yönelik çalışmalar planladıklarını değinen Hançerli, Karatay’da etüt salonlarını çoğaltacaklarını aktardı. Hançerli, “Sınav zamanlarında gençlerin çalışmaları için hafta sonları da etüt salonlarını açık bırakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Aslım bölgesine bir tesis kuruyor” diyerek açıklamalarda bulundu.


Milliyet


Geri Dön