25 / 04 / 2024

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.



Konya Meram Belediyesi, pandemi süresi boyunca, belediyeye esnaftan kira ücreti almayarak, esnafa kira yardımında bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; belediye ek olarak bu sürede esnafa 15 milyon liralık yardımda bulundu. 

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Yapılan yardımlara yönelik açıklamada bulunan. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Salgın döneminde esnafımız, sanayicimiz, hemşerilerimiz nasıl sıkıntı yaşadıysa sadece hastalıkla ilgili değil ekonomik olarak da aynı şeyi kamu idareleri ve belediyelerimiz sonuna kadar yaşadı. Belediyemizde 15 milyon liralık tutarı, salgın döneminde vatandaşlarımıza aktardık. Yaklaşık 1 yıl içerisinde 45 bin 457 adet talebi yerine getirdik. Gerek karantinada olan vatandaşlarımız gerekse 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve sokağa çıkma yasaklarında evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bizzat evlerine giderek sanki onların bir evladı bir çocuğu gibi yerine getirdik. Maskenin zor bulunduğu ve pahalı olduğu dönemde kendi atölyelerimizde maske üretimi yaptık. Sokaklarda özellikle vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırmaya çalıştık. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza bu süreçte 9,6 milyon lira tutarında destek verdik. Bunların 7,3 milyon lirası sosyal destek kapsamında vatandaşlarımıza bire bir nakit olarak aktardığımız kısımdı. 2,3 milyon lira ise belediyenin kiracısı olan esnaflarımıza kira almayarak kira desteği vermiş olduk" dedi.

Malatya'da esnafa 457 bin TL kira yardımı yapıldı!


Geri Dön