24 / 04 / 2024

Konya Meram Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifii projesi tanıtıldı!

Konya Meram Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifii projesi tanıtıldı!

Konya Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifii projesi için çalışmalar başladı. 



Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fahrünnisa Evleri projesinin başladığını söyleyen veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş başlatılan konut projesinin, konut açığını kapatmasının ile beraber ekonomiye katkı sağladığını söyledi. 

Konya Meram Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifii projesi tanıtıldı!

Milliyet'te yer alan habere göre; Meram'da Aymanas Evleri ile başlayan konutların Aksinne, Ulumak ve Turgutreis Evleri ile devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş son olarak bin 42 dairelik Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi projesini başlattığını belirtti. Fahrünnisa Evleri ile birlikte son üç yılda toplamda 4 bin 573 konut üretimine başladıklarını ve bunun 537’sini bugüne kadar teslim ettiklerini anımsatan Başkan Kavuş; “Aymanas Evleri; 448 konut, 34 adet ticari alan ve 8 bin 615 metrekare yeşil alan. Aksinne Evleri; 846 konut, 41 ticari alan ve 15 bin 16 metrekare yeşil alan. Uluırmak Evleri;  bin 646 konut, 5 bin metrekare toplam ticari alan, 32 bin metrekare toplam yeşil alan. Turgutreis Evleri; 591 konut,  bin 520 metrekare ticari, 11 bin 637 metrekare yeşil alan. Ve nihayet Fahrünnisa Evleri;  bin 42 daire, 6 bin 640 metrekare ticari alan ve 22 bin 430 metrekare sosyal yaşam alanı. Toplam 4 bin 573 daire. Şu ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan. Yaklaşık üç yıl gibi kısa bir zamana sığdırdığımız bu rakamlar, kooperatiflerimize neden büyük konut hamlesi dediğimizin açıklamasıdır.” dedi.

Meram'da yeni inşa edilen her konutta ortalama 4 ya da 5 kişinin yaşadığı göz önüne alınırsa 350 bin kişilik nüfusa sahip olan ilçe için değişim ve dönüşüm açısından önemli gelişimler olacağının altını çizen Başkan Kavuş, “Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla bir taraftan hemşehrilerimizin konut ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirirken diğer taraftan fiziki dönüşüm yetmez diyerek, kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla birlikte tasarlayarak projeler üretiyoruz. Kooperatiflerimiz, benzersiz ve kaliteli nitelikte yaşam alanları oluşturuyorlar. Konut üretimimizdeki başarının gerisinde üretilen kaliteli konutların yanısıra, bize duyulan güven, bizim hemşehrilerimizle kurduğumuz güçlü gönül bağı, vatandaşlarımızın her alanda hayat kalitesinin yükselmesi talebi ve buna karşın bizim gösterdiğimiz hassasiyet ve gayret vardır” şeklinde konuştu.

Konya Meram Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifii projesi tanıtıldı!

Turgutreis Evleri'ne gelen 30 binin üzerindeki başvuruya dikkat çeken Başkan Kavuş vatandaşların kendilerinden beklentilerinin olduğunu söyledi. Başkan Kavuş, yeni hayata geçirilecek Fahrünnisa Evleri hakkında da şu bilgileri aktardı: “İlçe genelinde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kurulmasına öncülük ettiğimiz Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı parselde toplamda 59 bin 168 metrekare arsa alanına sahip, Zemin+10 ve Zemin+11 kattan oluşan 13 blok ve  bin 42 daire olarak inşa edilecek. Şehrin tam da merkezinde Uluırmak Mahallesi’nde bulunan proje, Karaman Caddesi, Çaybaşı Caddesi ve yeni açılacak olan 25 metrelik Şehit Ünal Sokak’a cephe lokasyonuyla çok kolay bir ulaşım ağına sahip. 22 bin 430 metrekare sosyal yaşam alanı içerisinde; yeşil alan, çocuk oyun alanları ve spor alanları ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşam sunacak Fahrünnisa Evleri’nde her daire için 1 adet kapalı otopark ayrıldı. Projede ayrılan 6 bin 640 metrekare ticari alan, site sakinlerinin yanı sıra çevre komşuların da ihtiyaçlarını karşılayacak ve bölgeye de ayrıca değer katacak. Ön başvuruları 15-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 5, üyeler için 4 farklı büyüklükte daire bulunacak ve zemin katlar için üye alınmayacak." dedi. Başkan Kavuş, ücretler hakkında da şu bilgileri verdi. “Kooperatifimize 88 adet 120 metrekare 2+1 daireler için 48 bin TL peşinat ve 2 bin 950 TL aidat, 208 adet 150 metrekare 3+1 daireler için 60 bin TL peşinat ve 3 bin 650 TL aidat, 148 adet 170 metrekare 3+1 daireler için 68 bin TL peşinat ve 4 bin 200 TL aidat, 80 adet 182 metrekare 4+1 daireler için ise 75 bin TL peşinat ve 4 bin 500 TL aidat ile üyelik alınacak. Başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konya Turgutreis Evleri'nin temeli atıldı!


 


Geri Dön