28 / 03 / 2024

Konya Meram'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Konya Meram'da kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas ve Fahrunnisa Mahalleleri’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının takip edileceği kentsel dönüşüm ofisi hizmete açıldı.




4 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara hizmet verecek kentsel dönüşüm ofisinin açılışına, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Hüsnüye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Torun, AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Murat Döğdü, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, teşkilat yöneticileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.


“KENTSEL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ”

Bugünün yaşam koşullarına uygun, ulaşım sorunu çözülmüş, herkes için erişilebilir mekânları kazandırmanın gayretinde olduklarını dile getiren Başkan Fatma Toru, “1950’li yıllardan bugüne hızlı kentleşmenin etkisiyle şehirlerimizde yaşanan altyapı sorunları, düşük yaşam konforu, metruklaşmış binalar, olası afetlere karşı riskli 30-40 yıllık yığma yapılar, sosyal ve ekonomik açıdan şehrin diğer kesimlerine göre geri kalmış bölgeler, toplu ulaşımın işlemediği alanlar, otopark sorunu, çıkmaz dar sokaklar, şehir imajını olumsuz etkileyen yapılar ve bölgeler için değişim ve dönüşüm de kaçınılmazdır” diye konuştu.


“DÖNÜŞÜMÜN KAZANANLARI HERKES OLACAK”

Kimseyi günlük hayattan koparmayacak yapıda insanı merkeze alan bir anlayışla bu değişimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Toru, “Kentsel dönüşüm ve yenileme daha sağlıklı ve güvenli mekânların inşası için tarihi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Herkes için şehir, herkes için kaliteli yaşam ve çevre şeffaf bir uygulama örneğine burada şahit olacaksınız. Dönüşümün kazananları tüm taraflar olacaktır. İnsanımıza sadece barınabilecekleri alan değil huzurlu yaşam sürebilecekleri alanları sunmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Burada yaptığımız iş sadece kentsel bir dönüşüm değil aynı zamanda medeniyetimizin yeniden inşa ve ihyasına, yeni Türkiye’nin yeni belediyecilik anlayışına uygun örnek bir uygulama olacaktır” diye konuştu.


BAŞKAN TORU’YA TEBRİK

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta, “Kentsel dönüşüm çalışmaları sadece depreme karşı düşünülmüş bir proje değildir. Kentsel dönüşüm bir kompleks halinde çevresel dönüşümün de içinde yer aldığı, sosyal alanların da içinde olduğu büyük bir projedir. Bu nedenle büyük bir alanda kentsel dönüşüm projesine start veren Fatma Toru Hanımefendi’yi tebrik ediyorum. Elini taşın altına koyarak zor bir hizmeti başlattı. İnşallah temel atma törenini ve konutların sizlere teslim edilmesini de Rabbim bizlere nasip eder” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hüsnüye Erdoğan ise, “İnşallah bu temel atmalarımız hayırlara vesile olur. Sağlık ve afiyet içerisinde hayırlı günler yaşayacağımız evlerimiz olur. Aile birliklerinin, muhabbetin ve komşuluk ilişiklerinin devam ettiği yuvalar olur. İnşallah hepiniz en kısa zamanda yuvalarınıza kavuşursunuz” ifadelerini kullandı.


“MİLLET İSTİKRARA SAHİP ÇIKACAK”

Bugün  Adana  ve Mersin’de HDP’nin binasına yapılan saldırıların provokasyon olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, milletimizin istikrara sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

Böylesine büyük projelerle uğraşırken vatandaşla iş birliğine büyük önem verdiği için Başkan Toru’ya teşekkür eden Yerlikaya, “Eskiden kentsel dönüşümlerde çok kavga gürültü olurdu. Ama şimdi AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde barış içerisinde, huzur içerisinde ve karşılıklı anlaşmayla bu işler gerçekleştiriliyor. Bu ofisler de bunların delilidir. Vatandaşlarımız, aklına takılan soruları bu ofislerde ilgili personele soracak ve istişare ile işler halledilecek. Konya’mız daha da güzelleşecek. Kentsel dönüşüm yapılırken hem tarihi dokumuz korunacak hem de vatandaşlarımızın müreffeh bir şekilde yaşayabileceği konutlar yapılacak” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra 4 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara hizmet verecek kentsel dönüşüm ofisi dualarla açıldı.



Hürriyet



Geri Dön