28 / 03 / 2024

Konya Meram'daki dönüşüm protesto edildi!

Konya Meram'daki dönüşüm protesto edildi!

KONYA'da Meram Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm uygulanacak mahalle sakinleri, belediyenin 300- 400 metrekare arsaya karşılık 1 daire verdiğini ve bunun da yetersiz olduğunu ileri sürerek, caddeyi trafiğe kapatıp, durumu protesto etti.



 KONYA'da Meram Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm uygulanacak mahalle sakinlerinden yaklaşık 200 kişi, belediyenin 300- 400 metrekare arsaya karşılık 1 daire verdiğini ve bunun da yetersiz olduğunu ileri sürerek, caddeyi trafiğe kapatıp, durumu protesto etti.


Meram Belediyesi, Ulu Irmak Ali Hoca, Ulu Irmak Saka ve Fahrünisa Mahalleleri'nde kentsel dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında evleri yıkılıp, yenisi yapılacak mahalle sakinleri, Meram Belediyesi'nin 300-400 metrekare arsaya karşılık olarak 1 dair verdiğini ileri sürdü. Yıkılacak evlerinin kent merkezinde olduğunu ve arsalarının değerinin yüksel olduğunu iddia eden mahalle sakinleri, belediyenin 300- 400 metrekare olan arsalarına karşılık olarak bedel biçtiği 1 dairenin az olduğunu belirtti. Bu durumu protesto etmek için toplanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Karaman Caddesi'ni trafiğe kapatıp, Meram Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Toru'yu ve olanları protesto etti. Ellerinde 'Rantsal dönüşüme hayır', 'Başkan Fatma bizi ranta satma', 'Fatma Toru alamazsın oyu',’Başkan Fatma Toru Allah’ım sen bizi ondan koru’ yazılı dövizler taşıyıp, sloganlar atan mahalleliler, bir süre araçların geçişine izin vermedi. 2014 yılı yerel seçimlerinde Fatma Toru için oy verdiklerini belirten mahalleli adına konuşan Seyit Yalçın, şöyle dedi:


"Biz hakkımızı istiyoruz. Sesimizi normal olarak duyuramıyoruz. Başkanımızdan defalarca randevu istedik, vermedi. Konuşmak, hak aramak suç değil. Biz de hakkımızı arıyoruz. Bu kadar insan macera olsun diye gelmedi buraya. Haklı olandan korkuyorlar. Biz haklıyız, bizden korkuyorlar. Hakkımızı alana kadar eylemlerimiz demokratik yollarla sürecek. Bizim isteğimiz, diğer merkez belediyeler kentsel dönüşümde ne veriyorsa, biz de aynısını istiyoruz. Bize örnek daire gösterdiler. Daire Bolşevik devriminde işçi sınıfına ayrılan daireler gibi. Biz arsalarımızın karşılığını istiyoruz."

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu istifa etmeye davet eden grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.


Hürriyet


Geri Dön