19 / 03 / 2024

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.



Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında KOS’a bir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulmasıyla ilgili protokole imza atıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından imzaları atılan protokol ile bölgede bir teknik bilimler meslek yüksek okulu kurulacak. Ayrıca okulda eğitim gören öğrencilerin iş bulması, sanayiye ve üretime kazandırılması için çeşitli başlıklarda işbirlikleri yapılacak.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Protokolün imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, sanayideki ‘aranan teknik eleman’ sıkıntısının devam ettiğinden bahsederek, bu konuda yaşanan açığın kapatılması için bölgeye kazandırılacak okulun hayırlı olmasını dileklerinde bulundu. Kütükcü, “Necmettin Erbakan Üniversitemizle birlikte, organize sanayi bölgemizin içine insan kaynağı yetiştirmeye yönelik bir teknik bilimler meslek yüksekokulu konuşlandıracağız. Bu meslek yüksekokulunun müfredatını ve eğitim programlarını üniversitemizle birlikte oluşturacağız.  Teorik eğitimlerin meslek yüksekokulumuzda, pratik eğitimlerin de sanayi işletmelerimizde, bizzat sahada verildiği bir modeli hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “Makinaların başına meslek yüksekokulu içerisinde, teorik eğitimini almış öğrenciler geçecek. Teoriyi de sanayici ve iş adamları belirleyecek. İşletmelerimiz şu nitelikte öğrencilere ihtiyacımız var diyecek, bizlerde müfredatı sanayicilerimize göre belirleyeceğiz. Okul bittikten sonra da, ara eleman sıkıntısı ortadan kalkacak. Bu protokol Türkiye için iyi bir örnek. Konya için ise tarihi bir adım” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön