28 / 03 / 2024

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın tarihi ve kültürel hayatı açısından çok önemli bir eseri hayata geçireceklerini belirtti.

 

Başkan Akyürek, "Şu anda kazılmış olan alan tarihi dokunun bulunduğu alan, tarihçilerin ifadesine göre Selçuklu ecdadımız döneminde şifahane olarak faaliyet gösteren alan. Burada ortaya çıkan temeli koruyarak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Payitaht Müzesi Selçuklular adına yapılan Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Akyürek, "Konya payitaht, kurucu şehir. Konya’nın bu özelliklerini daha da güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bir başkent daima başkenttir. Bu sözü asla unutmamalıyız. Konya’da yaşayan insanlar bir bütün olarak Konya’nın bu tarihi mirasına hep birlikte sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

 

Payitaht Müzesi'nin temel atma törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Geri Dön