27 / 04 / 2024

Konyaaltı Evleri Sitesi'nde hoparlörden dini yayın tartışması

Konyaaltı Evleri Sitesi'nde hoparlörden dini yayın tartışması

Antalya'daki bir sitede kurulan hoparlör sisteminden, iftardan önce bir saat boyunca Kuran, ardından da ezan yayını yapılması, site sakinleriyle yönetim arasında anlaşmazlığa neden oldu



Antalya'da, Liman Mahallesi'ndeki Konyaaltı Evleri Sitesi yönetimi, havuz başına diktiği 6 metrelik direğe 3 hoparlör koydurdu. Ramazan nedeniyle site sakinlerine Kuran, ilahi ve ezan dinletilmeye başlandı.

İftar öncesi bir saat gerçekleştirilen bu yayından rahatsız olan bazı site sakinleri, yönetime itiraz etti. Ancak “Havuzda mayo ile yüzerken bir anda Kuran duyuyoruz. Bu hoş olmuyor” diyen site sakinlerinin uyarısını yönetim dikkate almadı. Bunun üzerine bazı site sakinleri kaymakamlık ve belediyeye şikâyette bulundu.

Müftü: Karmaşa olur
Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, “Her site yönetimi hoparlör koyup, ezan okutursa huzursuzluk olur, karmaşa olur. Vatandaşlarımıza din hizmetini sunmak bizim işimiz. Cami olmayan yerlerde hoparlör koyarak Kuran veya ezan okutmak mevzuata aykırıdır” dedi.
Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Sarıhan da, site yönetiminin yaptığının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kimse böyle bir şey yapamaz.  Teknoloji bu kadar ilerlemişken, bahanesi oruç açmak bile olsa sitenin ortasına direk dikip hoparlör takılamaz” diye konuştu.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Havuzlu sitede yönetim direk dikip Kuran yayınına başladı!

Havuzlu lüks sitede ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün hoparlörden Kuran, ilahi ve ezan yayını yapılması tartışma yarattı. Antalya Konyaaltı Liman Mahallesi'ndeki Konyaaltı Evleri Sitesi yönetimi ramazanı havuzbaşına altı metrelik direğe diktirdiği üç hoparlörle karşıladı. Hoparlörler yardımıyla yönetim odasındaki radyodan siteye Kuran, ilahi ve ezan yayını yapılmaya başlandı.

İftar öncesi bir saat yapılan bu yayından rahatsız olan bazı site sakinleri, yönetime itiraz etti. Sitede oturanların “Havuzda mayo ile yüzerken bir anda Kuran sesi duyuyoruz. Bu hoş olmuyor” itirazlarını site yönetimi dikkate almadı. Bazı site sakinleri, Konyaaltı Kaymakamlığı ve belediyeye şikâyette bulundu.

Site yönetiminin uygulamasına tepki, Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser'den geldi. Müftü Yeleser, “Her site idaresi hoparlör koyup, ezan okutursa huzursuzluk olur, karmaşa olur. Vatandaşlarımıza din hizmetini sunmak bizim işimiz. Cami olmayan yerlerde hoparlör koyarak Kuran veya ezan okutmak mevzuata aykırıdır” dedi.

Konyaaltı Belediyesi Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuncay Sarıhan da site idaresinin yaptığının kabul edilemez olduğunu belirterek “Herkesin evinde televizyonu var. Teknoloji bu kadar ilerlemişken bahanesi oruç açmak bile olsa sitenin ortasına direk dikip hoparlör takılamaz” diye konuştu.
Radikal


Geri Dön