20 / 04 / 2024

Konya'da büyük dönüşüm başladı! 

Konya'da büyük dönüşüm başladı! 

Konya'da bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin, Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınma süreci başladı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, Konya'daki bu dönüşümü kaleme aldı.



Konya'da sanayi anlamında büyük dönüşüm hareketi başladı. Şehir merkezinde bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Konya'daki dönüşümü kaleme aldı. İşte Aka'nın o yazısı...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınmasının Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşüm projelerinden biri olduğunu söyledi.

Konya da büyük dönüşüm başladı! 

Yeni Sanayi Sitesi’nin temelinin atılmasının Konya için çok önemli bir milat olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Çünkü Eski Sanayi ve Karatay Sanayi mevcut durumuyla adeta yaşamı sonlanmış, bir ölü haline gelmişti ama cenaze merasimi gerçekleştirilememişti. Yeni Sanayi’nin temelini atarak bunu gerçekleştirdik” dedi.

Esnaf mutlu 

“Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, şöyle devam etti: “Konya’da çok uzun yıllardır taşınması konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’de 1 milyon metrekarelik alanda 800 bin metrekare taşınacak alan bulunuyor. Burada bulunan 2 bin 858 esnafımızla görüşmeler yapıp tam mutabakat sağlayarak  TOKİ  ile protokol imzaladık. Ödeme seçenekleri belirlendi ve başvurular alındı. Böylece özellikle kiracı olarak Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin kahrını çeken esnafımız, uygun şartlarda iş yeri sahibi olma imkânına kavuşmuş oldu.”

Konya da büyük dönüşüm başladı! 

‘Sorunları çözmek görevimiz’ 

Yeni sanayi alanı için Konya Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçen 2 milyon 80 bin metrekarelik alanın TOKİ’ye devredildiğini vurgulayan Başkan Altay, “Bu 2 milyon metrekarelik alanın rayiç bedeli yaklaşık 1.5 milyar lira. Konya Büyükşehir olarak bu projeye katkı sunmak ve esnafımızın dükkânsahibi olması adına TOKİ’ye devrettik. Bunu şehrimiz ve esnafımız için bir fedakârlık olarak gerçekleştirdik. TOKİ de buraya iki yıl içinde 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacak” ifadelerini kullandı.

‘Konya’ya yakışır bir sanayi’ 

Projenin Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük sanayi dönüşüm projelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altay, “800 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 858 hak sahibinin olduğu bir yerde bunu başarabilmek çok zor bir iştir. Sanayicilerimize ve esnafımıza Çok teşekkür ediyorum. Süreç tamamlandığında 800 bin metrekarelik alanda bir yıkım gerçekleştirerek orada Konya’ya yakışır bir proje yapacağız. İkincisi; Konya kendine yakışır yeni bir sanayi kazanmış olacak. Yeni sanayide 2 bin 690 sanayi dükkânı ile 134 adet çeşitli sektörlerde hizmet verecek ticari dükkan bulunuyor, yeşil alanlar, sosyal donatılar bulunuyor” diye konuştu.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

 


Geri Dön