28 / 03 / 2024

Konya'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

Konya'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor!

Konya'nın kalbinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Konya'nın kalbinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Konya’da riskli yapıların yıkılarak yerine yeni konutların yapılması amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinde anlaşma sağlanan eski binalar yıkılıyor.

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Konya Şükran Mahallesi’nde, merkez Meram İlçe Belediyesinin hayata geçirdiği ve bölgede örnek gösterilen 160 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesinde 1. etap çalışmalarında yıkımlar tamamlanmak üzere. 1. etapta toplam 60 bin metrekarelik alanın 42 bin 488 metrekarelik kısmını kapsayan 815 bağımsız bölümden 729’u yıkıldı. 

 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Toru,  ''imar ve ihya projesi adını verdikleri çalışma ile tarihi bölgenin tekrar şehre kazandırılacağını ve mahalle kültürünün yeniden canlanacağını'' dile getirdi.

 

Toru sözlerine şöyle devam etti; “Tarihi kent merkezlerine baktığımızda yurt dışında genelde büyük meydanlar var. Büyük meydanların çevresindeki yapılar, ticari alanlar ve sosyal bir hareketlilik var. Biz burada bunu modelleyerek ki geçmişimizde de bu var. Türk İslam şehirlerine bakmış olduğumuz zaman hayatın sosyal yapının merkezde küçük meydanlarda toplandığını görürsünüz. Bunun etrafında küçük meydanlar toplumsal yapı hareketlidir bu mekanlarda. Burada biz de bunu düşündük ve tarihi yapılarımızın mescitlerimizin ki burada pek çok tarihi yapı var. Bunların hepsini merkeze alarak meydanlar oluşturup bu meydanlara bakan yapılarda 2 katlı, 3 katlı ve 4 katlı yapılarda bu bölgeyi destekleyerek hem ticaret hem kültür hem konut dokusuyla beraber gece ve gündüz yaşayan alanlar oluşturulacak. İnsanımızın kapalı alan alışveriş merkezlerinden kurtulup cadde mağazacılığı dediğimiz hadiseyle birlikte bu alanda sürekli olarak aktif olarak yaşamasını arzuladığımız projeyi faaliyete geçirdiğimize hep birlikte izlemiş olacağız'' dedi. 


Geri Dön