19 / 04 / 2024

Konya'da tramvay seferleri yeniden başlıyor!

Konya'da tramvay seferleri yeniden başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan mevcut Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başlıyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan mevcut Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başlıyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu’da tramvayı ilk kullanan şehir olan Konya’da, mevcut hatta çalışmak üzere geçtiğimiz yıl hizmete sundukları 60 son model tramvayın ardından yapımı tamamlanan Alaaddin-Adliye hattında çalışmak üzere 12 adet katanersiz raylı sistem taşıtı aldıklarını hatırlattı. Alaaddin-Adliye hattındaki deneme seferlerinin tamamlandığını ve tarihi bölgede tramvayların 20 Eylül Pazar günü itibariyle çalışmaya başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, yeni hattın Selçuklu bölgesiyle karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını söyledi. Gidiş-geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Dünyadaki en ileri teknolojiyi uyguladığımız hattın, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylarımız bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Hattın Mevlana Türbesi’nden sonraki belli bölgelerine çim döşemesi de yapıldı. Şehrimize çok önemli bir can damarı kazandırdık” dedi.


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HATTINDA SEFERLER YENİDEN BAŞLIYOR


Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattındaki 6,5 kilometrelik hemzemin kavşağın yenilenmesi çalışmasının eşzamanlı olarak tamamlandığını belirten Başkan Akyürek, bu hattın da 20 Eylül Pazar günü itibariyle yeniden seferlere başlayacağını dile getirdi. 23 yıldır kullanılmakta olan, taşıma kapasitesi zayıflamış olan hatta yapılan iyileştirme çalışmasının vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat etmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, çalışma süresince gösterilen sabır ve hoşgörü nedeniyle tüm Konya halkına teşekkür etti.


OTOBÜS VE TRAMVAYLAR BAYRAMIN İLK 2 GÜNÜ ÜCRETSİZ


Konya’ya yeni kazandırılan Alaaddin-Adliye hattı ile mevcut hatta iyileştirme çalışmasının ardından yeniden başlayan seferlerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.


Milliyet


Geri Dön