18 / 04 / 2024

Körfez’den talep 2018 yılında rekor kıracak!

Körfez’den talep 2018 yılında rekor kıracak!

İNDER Yönetim Kumlu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Körfez vatandaşları, kendilerine sağlanan teşvikleri de kullanarak 2018’de rekor alım gerçekleştirebilir” dedi. 



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kumlu Başkanı Nazmi Durbakayım, ilk çeyrekte yeni projelerin satışa sunulmasıyla 2017’ye hızlı giren gayrimenkul sektörünün ilk altı aylık dönemi iyi bir performansla geçirdiğini belirterek, durgunluğun yaşandığı yaz döneminin sonlarında KDV indirimi ve vergi muafiyeti kapsamında önceki satışların kayda geçmesi nedeniyle yükseliş ivmesi yaşandığını söyledi.


Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Durbakayım, “Yılın son çeyreğinde art arda gelen yeni lansmanlar ile bir yıl ertelemeli ve yüzde 0.70-0.80 bandında sunulan faiz oranı sunan kampanyaların etkisiyle büyük bir sıçrama gösterdi” dedi.


‘Güvenli liman’

Nazmi Durbakayım, sonuç olarak üçüncü çeyrek sonunda bir milyon sınırının geçildiğini dile getirerek, “Bu yılı yeni bir rekorla kapatırız. Rekor seviyesinin 1 milyon 400 bin adet olacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.


Durbakayım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı kentsel dönüşüm sürecinin 2018’e de damga vurmasını beklediklerini dile getirirken, ülkenin her kentinde büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlelerinin atılacağına inandıklarını ifade etti. Durbakayım, yılın son iki ayında yabancı satışlarında belirgin bir artış bulunduğunu aktararak, “Yabancı satışlarında yılsonunda 20 bin adetlik satış hedefini aşarız. Dövizdeki artış yabancı yatırımcının daha kolay ve uygun fiyattan konut edinmesine neden olduğu bir gerçek” dedi.


Körfez ülkelerindeki siyasi krizin Türkiye’deki konut satışlarını artıracağını kaydeden Durbakayım, “Türkiye’yi güvenli ülke olarak gören Körfez vatandaşları, kendilerine sağlanan teşvikleri de kullanarak 2018’de rekor alım gerçekleştirebilir” bilgisini verdi.


Geri Dön