18 / 04 / 2024

Körfezli yatırımcılar Cityscape Turkey'e yoğun ilgi gösterdi!

Körfezli yatırımcılar Cityscape Turkey'e yoğun ilgi gösterdi!

Cityscape dün İstanbul’da kapılarını açtı. 67 şirketin katıldığı fuara Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Bugüne kadar yabancıya satış için yurtdışı fuarlarına odaklanan Türk şirketleri bu defa Araplara yerinde satış yaptı.



Fuar alanında maketleri inceleyen yabancılar özel araçlarla proje alanlarına taşındı. 


ULUSLARARASI gayrimenkul fuarı Cityscape ilk kez İstanbul’da yapılıyor. Dün İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açan ve 3 gün sürecek fuara Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 59 ülkeden 1500 yabancı yatırımcının katıldığı fuara 5 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. 67 şirketin projelerini sergilediği fuarda sıcak satış yapılıyor. Geçen yıl yabancı 5 milyar dolarlık satış yapan Türk inşaat şirketleri bu yıl hedef büyüttü. 10 milyar dolarlık satış hedefleyen şirketler bu amaçla fuara çıkarma yaptı. Bugüne kadar Dubai ve Fransa’da yapılan fuarla yabancı satışını arttırmayı hedeflediklerini belirten sektör temsilcileri, “Satacağımız mal burada, yabancının buraya gelip alım yapması daha doğru” dedi. 


ÖZEL ARAÇLAR BEKLİYOR


Yaşanan terör olaylarına rağmen yabancı ilginin fazla olduğuna dikkat çeken gayrimenkel sektörü temsilcileri sıcak satış hedefliyor. Fuar alanında stantlarda bilgi alan yabancılar için kapıda özel araçlar bekletiliyor. Ön bilgiyi alan yatırımcılar bu araçla proje alanına gidiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu fuarda Bakırköy’de inşa ettiği Ağaoğlu Central Park projesini tanıtıyor. Projede evlerin yüzde 40’ını yabancıya satmak istediklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Tüm olumsuz gelişmelere rağmen katılım iyi. Ama fuar sürekli olursa sektöre fayda sağlar. Biz yıllarca yurtdışına gittik ama şimdi İstanbul’da yabancıya satış yapıyoruz. Mal burada ise satış da burada olmalı” dedi. 


TÜM KATI İSTİYORLAR


Fuarda Ataköy sahildeki Sea Pearl projesini tanıttıklarını söyleyen Kuzu Grup yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Kat bazında talep alıyoruz. Fuardan da İstanbul’dan da umutluyuz.  Projemiz şehrin merkezinde olduğu için dikkat çekiyor” dedi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve Bursa’da hayata geçirdikleri 3 proje ile fuara katıldıklarını ifade etti. Elmas, “Yaşanan terör olaylarına rağmen bugün yabancı hala buradaysa bu Türkiye’nin güvenli liman olarak görüldüğünü gösteriyor. Biz inşaat şirketleri olarak elimizi taşın altına koyduk ve fuarı destekledik” dedi. Cityscape Turkey’e beklentinin üzerinde katılım olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Körfez ülkelerinden hem ev almak için gelen var hem de yatırım için. Ortak proje teklifi de alıyoruz” dedi. 


Uluslararası fon kuruluyor


KATAR’ın halka açık şirketi Mazaya Qatar ile Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumlarından Global Menkul Değerler gayrimenkul yatırım fonları oluşturmak için 


Hürriyet




Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Yapıldığı 8 ülkede her yıl 100 binden fazla ziyaretçi ağırlayan gayrimenkul fuarı Cityscape, Türkiye’ye geldi. 67 firmanın stand açarak 3 gün boyunca sıcak satışı yapacağı fuarda projeleri yabancıya yerinde gösterme imkanı sunuluyor.


Ağırlıkla Körfez ülkelerinde yapılan gayrimenkul fuarı Cityscape 15'inci yılında Türkiye’ye geldi. Cityscape Türkiye Fuarı, 12'si yabancı 67 katılımcı firmayla dün İstanbul’da kapılarını açtı. Fuarda Türk firmaları projelerini yerinde göstererek sıcak satış yapma imkanına kavuştu. 50’yi aşkın ülkeden binden fazla yabancı profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuar, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. 26 Mart’a kadar devam edecek fuarda firmalar Dubai’den farklı olarak isteyen alıcılara projelerini yerinde gösterme fırsatı vererek satış yapma avantajı yakaladı. Firmalar fuara Dubai’de olduğu gibi pos cihazlarıyla geldi. Böylece isteyenlerin ön ödemelerini kredi kartıyla alınabiliyor.



Dünya


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarlarından Cityscape bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde kapılarını açtı. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, firmalar sıcak satış yaptı


Gayrimenkulde küresel devler ligine çıkan Türkiye, uluslararası bir fuara ev sahipliği yapıyor. İlk kez 2002'de Dubai'de organize edilen ve bugüne kadar 7 ülke ve 8 şehirde düzenlenen gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarlarından Cityscape, Türkiye'ye geldi. Yarın sona erecek Cityscape Turkey'e, 59 ülkeden bin 500 yabancı olmak üzere 3 bin 300 kişi ön kayıt yaptırdı. 7 ülkeden 67 firma ve kurumun stant açtığı fuarı, 10 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Fuarın Türkiye'de düzenlenmesinin İstanbul'u tanıtmak ve projeleri yerinde göstermek açısından da çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, isteyen katılımcıları proje alanlarına götürerek yatırımlarını yerinde gösteriyor.


RAKAMLARLA CİTYSCAPE


-7 ülke 8 fuar: Cityscape markası Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye'de bulunuyor.

-59 ülkeden ziyaretçi: Cityscape Turkey'e sadece Körfez'den değil 59 ülkeden bin 500 yabancı yatırımcı geldi.

-103 Körfez yatırımcısı: Yatırımcı programı IHP'ye kaydolan Körfezli yatırımcısı sayısı 103 oldu.

-1 milyon dolar: Körfez'den IHP katılımcılarının yüzde 47'si 1 milyon doların üzerinde yatırım yapmak istediğini belirtti.


AĞAOĞLU 17 BİN KİŞİYİ FUARA DAVET ETTİ


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'den ev sattıkları 17 bin yabancı yatırımcıyı fuara davet ettiklerini söyledi. Ağaoğlu, "Burası netice alınacak bir fuar, çünkü pazar burada. Müşteriyi getirmemiz lazım. Sadece Citysacape değil, MIPIM'in de Türkiye'de yapılması gerekiyor" dedi. Ağaoğlu, ayrıca kendi evinde Körfez yatırımcılardan oluşan bir gruba yemek vererek, görüşmeler yapacaklarını söyledi. Ağaoğlu CEO'su Önder Halisdemir ise, fuara katılan yabancı yatırımcının alım odaklı geldiğine dikkat çekerek, "Perakende satışların yanı sıra 3-5 tane konut alan yatırımcılar da var" diye konuştu.


Elimizi taşın altına koyduk


Sur Yapı Yönetim Kurul Başkanı Altan Elmas, terör olaylarına rağmen yoğun bir katılım olduğunu belirterek, "Bu Türkiye'nin güvenli bir liman olduğunun en büyük göstergesidir" dedi. Firmaların ellerini taşın altına koyduğunu belirten Elmas, fuarda satış görüşmeleri yaptıklarını kaydetti. Yabancıların talebine uygun projeleri sergilediklerini belirten Elmas, "Projeleri yerinde göstermek için kapıda minibüs bekletiyoruz" ifadelerini kullandı. Yabancıların Bursa'ya olan ilgisine de değinen Elmas, şehirdeki Marka projesinde yabancıya yüzde 20 satış yaptıklarını belirtti.


BLOK ALIM TALEBİ VAR


Dubai'de katıldıkları fuarda Vadistanbul Bulvar etabı için büyük talep aldıklarını anlatan Artaş İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya, "Bu fuarda da Park etaba yoğun ilgi var. Bulvar'da yer alan ofislere de talep aldık" dedi. Blok alım teklifleriyle de karşılaştıklarını belirten Çetinsaya, "Bu etapta toplu satış fikrine sıcak bakmıyoruz. Ancak otel konforunda hizmet sunacak özel bir rezidans blokumuz var. Bu blokun satışı için görüştüğümüz bir firma var" diye konuştu.


YABANCI DENİZ KENARI SEVİYOR


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Arap yatırımcıların "Yatırım yaparken sahil şeridi ve havaalanına yakın yerleri tercih ediyorlar" dedi. Digicom Gayrimenkul Grup Başkanı Işık Gökkaya, yooİstanbul projesinin yüzde 70'ini yıl sonuna kadar satmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Fuarda birebir görüşmeler yapıyoruz" şeklinde konuştu.


İYİ Kİ FUARA KATILMIŞIZ


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Cityscape Turkey'de mevcut projelerinin yanı sıra 7 yeni proje tanıttıklarını söyledi. "İyi ki fuara katılmışız" diyen Dumankaya, "Hem alım hem de piyasayı takip edip yatırım yapmak için gelen ciddi bir yatırımcılar var. Bu fuarın çok verimli geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.


250 MİLYON DOLARLIK FON KURULUYOR


Fuarda Global Menkul Değerler ve Mazaya Qatar arasında yerel ve uluslararası düzeydeki yatırımcılara sunulmak üzere, gayrimenkul yatırım fonları oluşturulması amacıyla işbirliği anlaşması imzalandı. Kısa sürede 250 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonlar, Türkiye'deki tamamlanmaya yakın projelere ve gelir getiren varlıklara odaklanacak.


35 MİLYONLUK SICAK SATIŞ


CItycape'te ticari ofisleri satışa çıkarılan Metropol İstanbul projesinde 30 bin metrekarelik 3 blok yabancı yatırımcıdan tam not aldı. Metrekare fiyatı 13 bin lira olan ticari ünitelerin büyük talep gördüğünü belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Erdinç Varlıbaş, "Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon lira tutarında satış anlaşması gerçekleştirildi. Grup anakuleden 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön