25 / 04 / 2024

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok emlak sektörünü etkiledi. Milliyet'te yer alan habere göre; pandemi bazı şehirlerde kira ücretlerinin artmasına neden olurken bazı şehirlerde ise düşmesine neden oldu. 

Pandemi sırasında Muğla yüzde 25’lik bir oranla, kira fiyatlarının en çok yükseldiği il oldu.  İzmir  ve İstanbul yüzde 23’le ikinci sırayı paylaşırken, Antalya ise yüzde 21 ile üçüncü oldu.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Uzmanlar Muğla, İzmir ve Antalya’daki kira artışını turistik yörelere kaçış olarak yorumlarken İstanbul’daki artışı ise gayrimenkul satış fiyatlarındaki artışa bağlıyor. 20 il çapında yapılan araştırmaya göre, bu dört şehir dışındaki şehirlerde artış oranı enflasyon oranıyla örtüşüyor. 

Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve  Adana  da kira artışlarının yaşandığı iller oldu. Kültürel zenginlikleriyle ilgi gören bu şehirler aynı zamanda kentsel dönüşüm yaşayan ve yeni projelerle rağbet gören kentler olarak öne çıkıyor.

Hangi şehirde kira fiyatları arttı? 


Geri Dön